Öğrenciler 80 Çam Fidanı Diktiler

Öğrenciler 80 Çam Fidanı Diktiler

Çubuk'ta, ortaöğretim de okuyan öğrencilere, 'Ağaç sevgisini herkese öğretme projesi' kapsamında çam fidanı diktirildi.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında belirlenen Atatürk Mahallesi Ayasofya Caddesinde hazırlanan alanda 80 öğrenci çam fidanlarını dikti. Dikim öncesi Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, öğrencilere fidanların nasıl dikileceği konusunda bilgiler verdi. Öğrenciler diktikleri fidanlar önünde bul bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Fidan dikimi sonrası etkinlik hakkında bilgi veren Şahin, şunları söyledi: 'Her liseden 10 öğrencinin katıldığı etkinliğimizde 500 adet fidan dikildi. Buradaki amacımız genç kuşaklara ağaç sevgisini ve doğa sevgisini aşılamaktı. Tüm vatandaşlarımızın ağaç ve doğa sevgisini fidan dikerek bire bir yaşamalarını ve buna göre de yaşadıkları çevreyi korumalarını tavsiye ediyoruz'dedi.

'Ağaç sevgisini herkese öğretme projesi' etkinliğine katılan öğrenciler, 'Ağaç dikmek çok güzel. Çok heyecanlıyız. Böylesi etkinliklerin her zaman olmasını istiyoruz. Böylelikle Dikili bir ağacımız oluyor. Herkes ağaç dikerse ormanlar oluşur. Bize bu imkanları veren tüm yetkililere teşekkür ederiz' şeklinde konuştular.

Oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen öğrenciler, fidan dikimi sonrası öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.