Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yarın yapılıyor

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yarın yapılıyor

1 Milyon 640 Bin Öğrenci ÖSS Sınavında Ter Dökecek

1 Milyon 640 Bin Öğrenci ÖSS Sınavında Ter Dökecek

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yarın yapılıyor. 1 milyon 640 bin 259 adayın, üniversitelerdeki yaklaşık 205 bin fakülte ile 220 bin yüksekokul kontenjanı için yarışacağı sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapılacak. Toplam 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilecek olan sınavda, 247 bin 242 kişi görev yapacak. Adayların, yarın en geç 08.45'de sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Uzmanlar ise öğrencilere "sakinleştirici ilaç almamaları, her zamankinden daha erken kalkarak ılık duş almaları, kahvaltı yapmaları, sınava en geç 08.50'de olacak zamanlamayla yola çıkmaları, sınav anında sorularla inatlaşmamaları" gibi uyarılarda bulunuyorlar.Çubukhaber olarak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ankara'da'da  Öğrenci Seçme Sınavı'na girecek olan öğrenciler, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.


Ülke genelinde yarın yapılacak ÖSS öncesi öğrenciler ve aileleri, Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin türbesine akın etti. Öğrenci ve velilerin kimisi türbede Kur'an-Kerim okurken, kimisi de başarı için dua etti. Öğrenciler, sınavın çalışmadan kazanılmayacağına dikkat çekerek, yine de dua ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.