ODA BAŞKANI ERDOĞMUŞ ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ…

ODA BAŞKANI ERDOĞMUŞ ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ…

ODA BAŞKANI ERDOĞMUŞ ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ…

Şuayip YAMAN
Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Çubuk-Ankara güzergâhında yolcu taşıyan Özel Toplu Taşım Aracı (ÖTA) sürücüsünün karıştığı cinayet olayından sonra yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirerek; minibüsçülerle birlikte kullandıkları güzergâh üzerinde bulunan durakların yeniden düzenlenmesi gerektiğini, araç sürücüsünün işlediği suçun cezasını mal sahibinin çekmesinin yanlış olduğunu kaydetti.
Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Oda bünyesinde  faaliyet gösteren ‘Özel Toplu Taşıma Aracı” (ÖTA) sürücüsünün karıştığı cinayet olayı ile ilgili bir açıklama yaptı.
Oda Başkanı Erdoğmuş, öncelikle, minibüs şoförünün ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü dile getirerek, "Yaşadığımız bu acı olay insani açıdan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir vakadır. Bu menfur cinayeti, şiddetle kınıyor, suçlunun hukuk önünde cezalandırılacağına inanıyorum. Ayrıca, hayatını kaybeden minibüsçü kardeşimize Allah’tan rahmet ve ailesine baş sağlığı diliyorum." dedi.
“Güzergâh üzerindeki duraklar yeniden düzenlenmeli”
İnsan odaklı hizmet anlayışı gereği Çubuk halkına çok uzun yıllardır hizmet verdiklerini belirten Oda Başkanı Erdoğmuş, "Mevcut otobüslerimizin varlıkları çok eskiye dayanmaktadır. Şimdi ise 487 No'lu Çubuk Özel Toplu Taşıma hattı olarak Büyükşehir Belediyemiz denetiminde çalışmaktadırlar. Ne yazık ki güzergâh üzerinde zaman zaman minibüsçülerle istenmeyen tartışmalar yaşanmaktadır. Bu vahim olayların bir daha yaşanmaması adına güzergâh üzerindeki durakların Ankara Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki UKOME tarafından net bir şekilde düzenlenmesini, tanımlamaların yeniden yapılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.
Oda Başkanı Erdoğmuş açıklamasına şöyle devam etti:  "Bu menfur olaydan sonra Çubuk Özel Toplu Taşıma araçlarının güzergâhları ile ilgili çeşitli açıklamalar yapıldı. Fakat Çubuk Özel Toplu Taşıma araçlarımızın başlangıç noktası ile varış noktası arasındaki durakları kullanamaz denilmesi gerçeği yansıtmamakla birlikte yaptığımız işin ruhuna ve tabiatına da aykırıdır. Çünkü bizler kamu hizmeti görmekle birlikte vatandaşlarımızı Ankara’dan Çubuk’a veya Çubuk’ tan Ankara’ ya sağlıklı bir şekilde taşımak durumundayız. Dolayısı ile bu güzergâhtaki duraklarda yolcu indirme ve bindirme de doğaldır ki olacaktır. 
Ayrıca Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız sözleşme gereği her ay Belediyemize durak katılımı şeklinde aylık ödemekteyiz. Hasköy hattı olarak güzergâhımızda çalışan minibüslerle ise sonradan uzatılan aynı güzergâhlar kullanılmaktadır. 
Çok eskiye dayanan bu yolcu taşımacılığı yaptığımız aşikar olup, minibüslerin sonradan bu güzergahı UKOME kararıyla katıldıklarını belirtmek isteriz. Dolayısı ile sonradan aramıza katılan minibüsçü esnafımızın bizleri kabullenememesi gibi bir durum söz konusudur. Bizler sonradan gelen bu arkadaşlarımızı kabullenmekle birlikte onların bizi kabullenmemesi ve yok sayması kabul edilebilir bir durum değildir. Dolayısı ile bir daha bu üzücü olayların yaşanmaması adına Ankara Büyükşehir Belediyemizin acilen bu konu ile ilgili kararlar alıp bu mağduriyetin giderilmesini arzu ediyoruz."
“Yaptığı yanlıştan bizzat şoför sorumlu olmalı”
Şoförün işlediği suçun cezasını mal sahibinin çekmesinin yanlış olduğunu belirten Oda Başkanı Erdoğmuş şunları kaydetti: "Söz konusu olayda ÖTA'ya 30 gün park cezasının kabul edilebilir ve makul bir ceza olduğuna inanmakla birlikte henüz UKOME tarafından bize tebliğ edilmiş herhangi bir karar yoktur. 
Fakat aracın sürekli çalışma izninin iptali konusunda kararlar alınacağını duymaktayız. Böyle bir kararın adil ve hakkaniyetli olmayacağını yetkililerimize beyan etmekle birlikte araç sahibi için telafisi olmayan mağduriyete sebep olacaktır. 
Oysaki vuku bulan ve hiç arzu etmediğimiz, şiddetle kınadığımız bu olayla ilgili araç sahibinin herhangi bir fiili olarak müdahalesi söz konusu değildir. Olayı işleyen şahsın tutuklanarak adalet önünde cezalandırılacağı aşikârdır. Bizler de bu olaydan bir ders çıkararak, direksiyona geçecek şoförü çok iyi seçmeliyiz. 
Şoförler için hem mesleki hem de iletişim, stres yönetimi ve öfke kontrolü gibi eğitimlere elimizden geldiğince daha da ağırlık vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir daha aynı olayların yaşanmaması temennisi ile araç sahibinin Belediyemizce adil bir cezaya çarptırılmasını ve yeni mağduriyetlere yol açılmamasını temenni ediyoruz. 
Yaşanan bu olaydan dolayı Oda Yönetimi olarak, tüm Ankaralılardan ve Çubuk halkından özür diliyoruz."  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum