Nuri Pakdil Çubuk’ta Sevenleriyle Buluştu

Nuri Pakdil Çubuk’ta Sevenleriyle Buluştu

Kültür, düşünce ve edebiyat dünyasının duayen isimleri Nuri Pakdil Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda düzenlenen söyleşideedebiyat severlerle bir araya geldi.

Kültür, düşünce ve edebiyat dünyasının duayen isimleri Nuri Pakdil Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda düzenlenen söyleşideedebiyat severlerle bir araya geldi.

Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin sevilen isimlerini Çubuklularla buluşturmaya devam ediyor.

Bekir Ağalar Konağı’nda düzenlenen söyleşiye Çubuk Belediyesi Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Lisesi Müdürü Mustafa Mescioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Necip Fazıl 2014 ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan 7 güzel insandan biri olan Yazar Nuri Pakdil Çubuklu sevenleriyle buluşarak söyleşiye katıldı.Pakdil, söyleşi sonunda kitaplarını da imzaladı.

Necip Evlice’ninmoderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, kendine has duruş ve söylemleriyle uzun yıllar düşünce ve edebiyat dünyasında ilgiyle takip edilen Nuri Pakdil Çubuklulara unutulmaz bir gün yaşattı.

Gençlik yıllarında üstad Pakdil’in öğrencisi olduğunu ve yazılarını okuyarak fikir dünyasını şekillendirdiğini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, bu gece de birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek söyleşiyi başlattı.

Pakdil, ‘Edebiyat Dergisi’ni çıkarma faaliyetlerindeki azmi, ’Mektuplar’ isimli eserleri ‘Yedi Güzel Adam’ın başka hangi güzel çalışmalarının olduğunu dinleyicilerle paylaştı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşinin soru-cevap bölümünde ise çok renkli anlar yaşandı. Gençler merak ettikleri soruları ustaya yönelterek karşılıklı diyalog etme fırsatı yakaladılar.

Pakdil, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. Kitap imzalaması sırasında izdiham yaşandı.

Yaklaşık 2 saate yakın devam eden söyleşinin ardından Nuri Pakdil, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti.

Nuri Pakdil’in kendileri üzerinde çok büyük emekleri olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, “Çubuk Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa yaptığı bir programdır. Bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz özellikle eğitim yılı sonuna kadar devam edecektir. Bugün biz Nuri Pakdil ustamızı ağırladık. Nuri Pakdil bizim için dünyanın en önemli yazarlarından ve en devrimci insanlarından birisidir. Nuri Pakdil ayrıca bu fakirin ve bu fakirin arkadaşları üzerinde çok ciddi emekleri olan bir insandır. Biz nasıl antikapitalist olunacağını, nasıl antiemperyalist olunacağını, nasıl antifiravinist olunacağını Nuri Pakdil’den öğrendik. Ben ve benim arkadaşlarım için Nuri Pakdil büyük ustadır. Bizim üzerimizde çok ciddi emekleri vardır. Bugün bizim için aslında tarihi bir gündür, tarihi anlar yaşadık burada. Çünkü yeryüzünün en önemli yazarlarından birini ağırlamak şerefine nail olduk. Bu açıdan şükran borçluyuz Nuri Pakdil’e, buraya kadar geldi zahmet etti, bizleri onurlandırdı, şereflendirdi. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz ve kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

İlgiden çok ok memnun kaldık, özellikle öğrencilerimizin ellerinde kitaplarıyla bu programa katılmış olmaları, çoğu öğrencimizin Nuri Pakdil’in kitaplarını okuyarak gelmiş olmaları ayrıca bizi sevindirdi, mutlu etti, umutlandırdı. Doğrusu bu umutlarımızın yeşermesini bekliyoruz. Çubuklu gençlerimiz Nuri Pakdil gibi yazarlarımızı okuyarak hem ideolojik omurgalarını, hem estetik omurgalarını hem düşünsel omurgalarını İslam merkezli oluşturmak konusunda mutlaka mesafe kat edecekler diye düşünüyoruz” diye konuştu.  

 

Nuri Pakdil’in Yardımcısı Necip Evlice İSE, “Her yerde olduğu gibi burada da inanların çok güzel, inanılmaz bir ilgisi var. Özellikle öğrencilerin ve gençlerin ilgisi çok önemli bence, bunun için çok teşekkür ediyoruz. Ben kişisel olarak Çubuk’a çok geldim ama böyle bir program için hiç gelmemiştim. Çubuk sonuçta bizim her zaman geldiğimiz, gittiğimiz ve uğradığımız bir yerdir, güzel bir ilçemizdir. Benim ismim Necip Evlice, ben Nuri Beyin 35 yıldır bütün yayınlarını, kitaplarını, dergiyi her türlü işlerini ben yapıyorum. Bir anlamda Nuri beyin yardımcısıyım. Edebiyat dergisi ve kitaplarının insanlara ulaştırılmasını sağlayan insan benim. İmkanlar ölçüsünde, zaman ölçüsünde ve sağlık elverdiği ölçüde devam edecek.” 

nuri-pakdil.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.