NİKÂH, PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİDİR

NİKÂH, PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİDİR

Nur suresi 32. Ayette Rabbimiz; “Bekârlarınızı evlendirin…” buyurarak biz Müslümanlara bir görev daha vermektedir. Bu konuda da birçok Hadis-i Şerifin bulunduğunu da biliyorsunuz.

Ancak devrimizde Müslümanlar bu görevlerinden gafil bulunmaktadırlar. Nikâhın önünün maddi ve manevi engellerle kapalı olduğu günümüzde, zinanın kapıları ise sonuna kadar açıktır. Tabii bu durumdan önce o toplumda yaşayan Müslümanlar sorumludurlar.

Bu gün ülkemizde boşanmaların en çok yaşandığı evlenme sisteminin “flört sistemi” olduğu acı bir şekilde gören HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği, YUVAMIZ adıyla 16 seneden beri kendine başvuran bekârları “geliştirilmiş görücü usulüne” ile evlendirmeye çalışmaktadır.

Başvuranları; Dindarlar, Liberaller ve Sosyal Demokratlar olarak üçe ayırarak her adayımıza kendi dünya görüşüne uygun eş bulmaya çalışmakta ve kararı da yine adaylarımızın hür iradesine bırakmaktadır.

Çağın evlendirme sistemi” adındaki bu çalışmalar, “Görücü usulünde” bile bulunmayan yenilikler taşımakta ve tarafların birbirlerine “evet” demeden önce birbirlerinin özelliklerini baştan bilmelerini sağlamaktadır.

Diğer önemli hususlar şu şekildedir.

1)Çalışmalarımız, büyük bir gizlilik içerisinde yürütülmekte ve ilgili kişilerden (damat ve gelin adayımızdan) başkasına bilgi verilmemektedir.

2)Adaylarımız, derneğimizin “yuvamizda@gmail.com” e-mail adresinden matbu “Aday tanıtma formlarını” isteyerek bunların çıktılarını almakta, daha sonra formları el yazıları ile ve düzgün bir şekilde doldurmaktadırlar.

3)Formlar, yeni çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğrafları, bir boy fotoğrafı ve nüfus cüzdanı suretleri birlikte kargo ile derneğimize gönderirler.

4)Adaylarımız (Damat ve Gelin adayımız), evleneceği insana kendisi karar vermekte, derneğimiz bu karara yardımcı olmaktadır.

5)Her iki tarafın da birbirlerini uygun bulmaları halinde, Damat dayımıza, gelin adayımızın telefon numaralarını vererek görüşmelerini sağlanmaktadır.

6)Telefon görüşmelerinden sonra tanışma faslı başlamakta ve süreç nikâha kadar gitmektedir.

7)İşin ciddiyetini temin ve dernek giderlerine katkıda bulunmak amacıyla adaylarımız, en az üç aylık bir çalışma için küçük bir “aday aidatı” ödemektedirler.

En kısa zamanda sizin ve arkadaşlarınızın mutlu yuvanızı kurmanız dileğiyle…

Selam ve sevgilerimizle…                                                            

HAY-DER

Nevzat Laleli

Genel Başkan

 

 

Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 88/1 Tel: 0.312.229 47 75 ANKARA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.