Çubuk'ta Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi

Çubuk'ta Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi

Çubuk'ta Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışına vatandaştan beklenenden fazla ilgi görmesi Kızılay yetkililerini sevindirdi.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışına siyasiler ve sivil toplum kuruluşları da ilgi gösterdi. Ak Parti İlçe Teşkilatı, CHP İlçe Teşkilatı, MHP İlçe Teşkilatı, BBP İlçe Teşkilatı başkanları ve partilileri geldi.



Orta Anadolu Bölgesi Kızılay Kan Bağışı Toplama Merkezi görevlerince yürütülen kan bağışında Kızılay tarafından 4 stand açıldı. Kan bağışı 3 hemşire ve 1 doktor gözetiminde yapılıyor. Kan bağışında bulunan vatandaşlara meyve suyu ve çikolatalı bisküvi ikram edilirken anı olarak ta Kızılay anahtarlığı hediye ediliyor. İki gün sürecek Kan Bağışı kampanyasının talebin yoğunluğuna göre yeniden yapılabileceğini belirten Dr Yeşim Yılmaz, kan vermek isteyenlerden kan seviyelerini, tansiyonlarına, kullandıkları ilaçlara ve sağlık durumlarına bakarak sağlık durumları uygun olan kişilerden kan aldıklarını belirtti. Ayrıca kan vermek isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş ve altmış beş yaşını geçmemiş olması gerektiğinin altını çizdi. Kampanyaya duyulan ilgiden çok memnun olduklarını da sözlerine ekledi.



Çubuk Kızılay Dernek Başkanı Yaşar Durukan, kan vermenin insani bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Durukan:''Kan vermek insanlığa can vermek gibidir. Bu kampanyamız da Filistin'in kan ihtiyacının fazla olacağı düşüncesiyle insanlarımız daha fazla ilgi gösteriyor. Bizler her yıl iki sefer yapıyorduk ancak bu sefer ki kampanyamıza halkımızın duyarlılığının daha fazla arttığını gördük. Bu gidişle de daha fazla ilgi olacağına eminim. Bu ilgi devam ederse kampanyamızın uzatılmasını düşünüyoruz. Kızılay'a son zamanlarda ilçemizde ve ülkemizde ilgi alaka daha fazla arttı. Bütün ilçe halkını kan vermeye davet ediyoruz'' dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.