NEVZAT LALELİ YAZILARIYLA ÇUBUKHABER'DE

NEVZAT LALELİ YAZILARIYLA ÇUBUKHABER'DE

Milli Gençlik Vakfı Şeref Başkanı Nevzat LALELİ Çubuk Haber ailesine katıldı. Değerli yazarımız LALELİ yazıları ile gazetemizde sizlerle buluşacak.

 

YAZARIMIZI TANIYALIM

       Bundan böylesitemizde yazılarını yayınlamaya başlayacağımız ve uzun müddet sizlerle birlikte olacak olan yazarımız Nevzat Laleliyi sizlere tanıtarak başlamak istiyoruz. Laleli makaleler serisinde evlenme ve evlendirme, gençlik, nereye gidiyoruz, güncel, büyüklerimiz, hatıralar, çocuklara öğretici hikâyeler ve kitap tanıtım konularını yazı serileri şeklinde işleyecektir.

Yazıları takip ederken bir taraftan da değerlendirme yapmanızı sizden bekliyoruz. Makalelerde beğendiğiniz kısımlar olabileceği gibi beğenmeyip tenkit etmek veya ilave etmek istediğiniz hususlar da olabilir. Bunları not ederek e-mail adresiyle veya faks notuyla bizlerle veya yazarımızla paylaşmalısınız. Böylece konunun bütünleşmesine katkıda bulunmuş olacağınızı unutmayınız.

NEVZAT LALELİ

 Nevzat Laleli, Konya eşrafından Seyit Mehmet Lalelinin oğlu olup, 1946 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da, tamamladı. Daha o yıllarda sosyal ve kültürel çalışmalara katıldı.

Yüksek öğrenimini 1968–71 yılları arasında Ankara’da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. İlk sene Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın öğrencisi oldu. Öğrencisi olarak Prof. Erbakan’ı yakından tanıyan Laleli, siyasi çalışmalarında ona yardımcı oldu.

1969 dan bu yana çizgisini değiştirmeden çalışmalarını sürdüren Laleli,1980–97 arası 17 yıl MGV - Milli Gençlik Vakfının Genel Başkanlığını yürüttü.17.Ağustos.1997 de yapılan genel kurulda görevden ayrıldı. Aynı genel kurulda delegelerin oyları ile kendisine Milli Gençlik Vakfı Şeref Başkanı unvanı verildi.

BASINLA İLGİLENME

Basın hayatında da çalışmalar yapan Laleli, 1968 de İstanbul’da münteşir Bizim Anadolu gazetesinin Ankara bürosu muhabirliğini yaptı.

1970 de MNP nin çıkardığı Tek Nizam adlı gençlik gazetesini, 1972 de Ayşe ve Defne adlı iki edebiyat dergisinin idare müdürlüklerini yaparak dergilerde yazılar yazdı. Bu derginin yazılarından Arif Nihat ASYA ile birlikte çalıştı.

1991 de Gençler için Aydınların dergisi Gençlik ile 1993 da çocuklar için Çocukların sevgilisi Kıvılcım dergilerini 1998 yılına kadar çıkardı, dergilerin sahipliğini yaptı ve bu dergilerde yazılar yazdı.

Nevzat Lalelinin “Adil Düzen nedir ne değildir” isimli makalelerinden oluşan bir kitabı ile Asr-ı Saadetten günümüze “Mutlu yuvanın kurulması” esaslarını anlatan ve evlendirme konularını işleyen 67 ayrı makale hazırladı.

MÜHENDİSLİK ÇALIŞMALARI

Makine Mühendisi olarak mesleki çalışmalarda da bulunan Laleli, 1971 de TÜMAŞ, Türk Mühendislik ve müşavirlik A.Ş de proje mühendisi olarak görev yaptı.

1977 de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında “Bakan Özel Danışmanı” sıfatıyla görevlendirilen Laleli, o dönemde hükümetin kurmaya başladığı 200 Ağır sanayi fabrikasında gerekli olan elemanların hazırlanması amacıyla kurulan bakanlık bünyesindeki “Ağır Sanayi Yüksek İhtisas Okulu” nun yönetim Kurulu Başkanlığını yaparak ağır sanayi fabrikalarına eleman yetiştirdi.

1981 de merkezi Ankara’nın Haymana kazasında bulunan ÇALDAĞ AŞ. nin genel müdürlüğünü yürüttü, günlük kapasitesi 100 ton olan bir un fabrikası kurdu.

Yazarımız halen Ankara’da “UZMAN mühendislik ve müşavirlik şirketinin” Genel müdürlüğünü yapmaktadır.

YUVAMIZ KURULUYOR

         35 yıllık sosyal çalışmalardaki ihtisası nedeniyle gençlerin ve ailelerin bir başka büyük derdi olan evlendirme konularına yöneldi. Yuvamız Evlendirme Bürosunu kurarak bekâr olup da  “Allah’ın emri, peygamberin kavli ile...” evlenmek isteyenleri bürosuna davet etti.

Yurt içi ve yurt dışından evlenmek isteyen her kesin başvurabileceği Yuvamız, 1.Ekim.2010 itibariyle 77 Çiftin (154 kişinin) evlenmesini sağladı.

Değişik tarihlerde Ankara, Konya ve Denizli’den Milletvekili adaylılarını da koyan Laleli, siyasi çalışmalarda “hak bildiği ve hak olduğuna inandığı” konularda çalışmalarını sürdürdü, yazılarını yazmaya devam etti. Laleli, evli 6 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.