“NecVET” PROJESİ TOPLANTISI SONA ERDİ

“NecVET” PROJESİ TOPLANTISI SONA ERDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı “NecVET” projesi toplantısı sona erdi.

Şuayip YAMAN

“Necvet” adlı Erasmus + Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında iş gücü piyasasının mesleki eğitim kurumlarından beklentilerinin belirlenmesi konulu toplantı Çubuk’ta düzenlendi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uluslararası koordinasyonunu yürüttüğü “NecVET” adlı “Erasmus + Stratejik Ortaklık Projesinin Değerlendirme Toplantısı” 18-22 Nisan 2016 tarihlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

2014-2016 yılları arasında uygulanacak proje çalışması; Mesleki eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkı sunmak ve istihdam politikasını mikro araştırma çalışmaları ile desteklemek amacıyla hazırlanan proje çalışması Mesleki Eğitim Kurumları ile iş dünyası arasındaki işbirliği ve iletişimin kuvvetlendirilmesine yönelik faaliyetler yer alıyor. 

İlçemizde düzenlenen proje çalışmalarına Türkiye’den :

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden; İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve Kültür Komisyonu üyeleri Taner Aşçı, Tayfun Öztürk, Özgün Devrim, Merve Gündoğdu,

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden; Okul Müdürü Hasan Üzüm, Md. Yardımcısı Halil Türk, Elektrik Öğretmeni Mustafa Usta,

Polonya’dan; Orka Consulting firmasından Mr Maciej Kiełbasiński, Mrs Magdalena Dworakowska ve Mr Marcin Kuzański

Yunanistan’dan; 2nd EPAL of TRİKALA okulundan; Mrs Eleni Avdelidou, Mr Evangelos Avdelidis katıldı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan´ın konuşması ile başlayan açılış toplantısında katılımlarından dolayı ortak kurumların temsilcilerine teşekkür eden Sayın ASLAN " Mesleki Eğitim AB´nin üzerinde ehemmiyetle durduğu bir konudur. Mesleki eğitim temelinde sağlanacak bir standardizasyon öğrencilerimize tüm AB üyesi ülkelerde çalışma ve istihdam imkânı sağlayacaktır.

 

Bu kapsamda NecVET projesi ile bu amaca çok değerli bir katkı yapacağımıza inanıyorum. Ortak kurumlarla çalışmaktan ekipçe memnuniyet duyuyoruz. İşbirliği imkânlarımızın arttırılmasına çalışacağız.”

 

Ortak kurumların tanıtım sunumlarının ardından proje koordinatörü Taner AŞÇI´nın sunumu ile NecVET projesinin amacı, ilkeleri, faaliyetleri ve çıktıları üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan proje logosu tasarımı ile ilgili olarak hazırlanan 21 farklı örnek değerlendirmeye sunulmuş bu örneklerden bir tanesi yapılan oylamayla, proje çalışması ile ilgili tüm dokümanlarda kullanılmak üzere proje logosu olarak benimsenmiştir.

 
Açılış toplantısının ardından Trikala bölgesinin yerel eğitim otoritesini ziyaret eden proje ekibi bölgedeki eğitim imkânları ve sistemi hakkında da bilgi almıştır. Daha sonra Trikala Belediye Başkanı Dimitris Papastergiou´yu ziyaret eden proje ekibi şehir ve şehrin gelecek planlarını ilk ağızdan dinlemiş ve işbirliği imkânları karşılıklı olarak değerlendirilmiştir. 

 

İkinci gün gerçekleştirilen ve ortak kurumların proje yöneticilerinin katıldığı toplantıda projeye ilişkin tüm teknik detaylar gözden geçirilmiş, koordinatör kurum ile ortak kurumlar arasındaki karşılıklı beklentiler değerlendirilmiştir.

 

Ortak kurumlar proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde ve genel olarak proje yönetim sürecinde merak ettiklerini Proje Koordinatörü Taner Aşçı ile birlikte yüz yüze konuşma imkânı bulmuşlardır. Proje çalışmasının genel çalışma ilkelerinin benimsendiği toplantıda "Mesleki Eğitimde Mevcut Durum" adlı  ilk araştırma çalışmasının teknik detayları belirlenmiş ve kurumsal sorumluluklar gözden geçirilmiştir.

 

Toplantıların ardından gerçekleştirilen işletme ziyaretleri ile istihdam imkânları ve üretim kapasiteleri hakkında bilgi alınmıştır. Yunanistan’ın Trikala şehrinde kurulu bulunan ve ilçemize oldukça aşina olan turşu üretim fabrikası ve süt ürünleri fabrikası ziyaretleri, sorumlu kişilerin tanıtım sunumları ile gerçekleşmiştir.

 

NecVET projesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü proje yöneticileri toplantısında ise proje çalışmasında taahhüt edilen bazı basılı kaynakların içerik ve biçimsel değerlendirmeleri yapılmış, daha ileri seviyede işbirliği olanakları tartışılmıştır. 
 

2014-2016 yılları arasında uygulanacak olan NecVET projesi 5 ülkeden 6 ortak kurumu bir araya getirmektedir. Genel Koordinasyonu Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çalışması ile yerel ve bölgesel araştırma çalışmaları kullanılarak mesleki eğitim– iş dünyası ve istihdam üçgeninde işbirliği olanaklarının desteklenmesi hedeflendi. 

 

4 günlük program akışında;

İlk gün (18 Nisan 2016); Karşılama ve Akşam Yemeği

2.gün (19 Nisan 2016); İbis Hot el’de kahvaltı, Mesleki Eğitim Merkezi’nde Proje Toplantısı,

Yayla Karadeniz Restoran da öğle yemeği, Akyurt Voga Mobilya ziyareti, Bekir Ağalar Konağı ziyareti, akşam yemeği

3. gün (20 Nisan 2016); Mesleki Lise Ziyareti ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (okulun tanıtılması, okul ve işletmeler arası ilişkilerin anlatılması), öğle yemeği, Hidromek Fabrika ziyareti, Göksu gölünde akşam yemeği

4. gün (21 Nisan 2016) ; İbis Hot el’de kahvaltı, Genel Değerlendirme Toplantısı (Projenin güçlü zayıf yönleri, projenin sürdürülebilirliği, ileride yapılabilecek projelerle ilgili öneriler), Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Yabancı Dil Öğrencileriyle söyleşi, Geleneksel Türk Okçuluğu talimi yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde Katılım belgelerinin verilmesinin ardından proje çalışmaları sona erdi.

necve1vert.jpgnecv1-vert.jpg

necvet1-vert.jpgnecvet2-vert.jpgnecv3-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.