Ne Kadar Su Harcıyoruz.

Ne Kadar Su Harcıyoruz.

Her ne kadar israf haramdır denilse'de biz insanoğlu'nun bir özelliği'de bol bulduğu bir şeyi israf etmek'te hiç terddüt etmemesidir.

Dualarımız'da ,"Yeyiniz,içiniz fakat israf etmeyiniz" ayeti celilesini okusak'ta hayatımızın olmazsa olmazı olan suyumuza ve ekmeğimize verdiğimiz değeri hepimiz biliyoruz.Her gün binlerce ekmeğimiz çöpe gidiyor.Suyumuz bilinçsizce kullanıyoruz.Hepimizin bu seneye kadar adını haberler'de duyduğumuz küresel ısınma kapımıza dayan'dı.Kaynaklarımız çekiliyor,barajlarımız sos veriyor.
Suyun yetersiz olduğu bu zamanlarda az su harcamak ne kadar etkili bir yöntem tartışılır. Tabii ki az harcayalım ama az harcatmaya çalışarak ne kadar önlenebilir. Mucitler bu konuda'da boş durmadılar kaç litre su kullandığımızı gösteren musluk icat ettiler. .Belki bilinçsizce ne kadar su harcadığımızın farkına varırızda su israfına bi son veririz.




Diğer bir tasarruf icadı ise Sanyo Aqua model çamaşır makinası, kullandığı suyu temizlyip sonraki çamaşırlar için saklayabiliyor. Böylece yaklaşık 50 litrelik bir su boşa gitmiyor. Hayatımızı kolaylaştıran bu teknoloji ne zaman evimize girer bilinmez ama bilinen bi gerçek var o'da yaşadığımız dünya bizim, gereken değeri verelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum