Müzikle hayata tutunuyorlar

Müzikle hayata tutunuyorlar

Çubuk'ta yaşayan görme engeli üç arkadaş, bir taraftan müzikle hayata tutunurken, bir taraftan da müzikle geçimlerini sağlıyorlar.

Çubuk'ta yaşayan ve Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim alan görme engelli 19 yaşındaki Ahizer Özbek, hayallerinin peşinden giderek müzikle hayata tutundu.

Piyano ve gitar çalan Ahizer Özbek, kendisi gibi görme engelli arkadaşlarıyla birlikte şarkılar söylüyor. Kendisi gibi görme engelli 3 arkadaşı ile birlikte bir müzik grubu kuran Özbek, azimleri ve yetenekleriyle engellilere örnek oluyor.

İlçede bulunan Meşhur Dibek Kahvecisinde canlı müzik yapmaya başlayan grup, kazandıkları parayla da eğitimlerini tamamlamaya çalışıyorlar.

Tek isteği iyi bir sanatçı olmak ve klip çıkartmak.

Öğretmeninin tavsiyesi ile ilkokulda koroda şarkı söylemeye başlayan ve daha sonra lisede bir müzik öğretmeni tarafından sesi keşfedilerek kabiliyeti ortaya çıkarılan Özbek, öğretmeninin tavsiyesine uyarak piyano ve gitar çalmaya başladı. Azmi ve yeteneği sayesinde Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde okumaya başlayan Ahizer Özbek, Türk Halk Müziğini yaşatmak iyi bir ses sanatçısı olmak amacıyla hayali olan klip çıkartmak için para biriktiriyor.

Okulda tanışan ve arkadaşları Ahizer’in isteği üzerine birlikte müzik yapmaya başlayan Mustafa Acar ve Haydar Karabahçe’nin de en büyük hayali güzel sanatlar fakültesine giderek müziğin eğitimini almak.

En büyük hayalinin Türk Halk Müziğini yaşatmak ve klip çıkartmak olduğunu söyleyen Görme Engelli Sanatçı Ahizer Özbek, “Konservatuar bölümünde Türk Halk Müziği okuyorum. Müziğe 7 yaşında başladım. Hayata tutunmamım tek sebebi diyebilirim. Gitar, piyano ve bağlama çalmaya başladım. Sonra bu konuyu ilerletmeme karar verdim ve şuan üniversiteye kadar geldim. İnşallah daha ilerisi de olacak. Canlı müzik yapar mısın teklifi geldi, bizde müziği canla başla sevdiğimiz için geri çeviremedik. Burada her cumartesi akşamları 6 ila 8 arasında canlı müzik eğlencemiz oluyor. Buradan aldığımız parayı, getirileri de eğitimimizde kullanıyoruz. Bize çok büyük katkısı oldu. İnşallah ilerletmeyi düşünüyoruz. Ekibimiz 3 kişi, ben solistleri oluyorum. Bağlamacımız ve birde gitaristimiz var. Onlarda görme engelliler ve müziğe kendini adamış insanlar” diye konuştu.

Ahizer’in canlı müzik yapmaya başlamasıyla birlikte işlerinde büyük bir artış olduğunu kaydeden Meşhur Dibek Kahvecisinin sahibi Burak Öztürk ise, “Ahizeri dinledim çok beğendim. Unutulan duyguları yaşatmaya çalışıyor. Genç bir girişimci, unutulan şarkıları yaşatsın diye biz de ona destek olmaya çalışıyoruz. Hem okuluna katkısı olsun hem de müşterilerimize eğlenmek amacıyla böyle bir program yaptık. İnşallah hayırlısı olur. Ahizer çok istiyor bende çok isterim ilerlemesini hak ediyor da. Sonuçta hayat için tutunduğu tek şey şarkıları ve yaşattığı türküleri” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum