Müzenin İçerisine Nikah Salonu Açıldı

Müzenin İçerisine Nikah Salonu Açıldı

Çubuk'ta iki yıl önce restore edilerek Çubuk Şehir Müzesi haline getirilmesi için çalışma başlatılan Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nın içerisine nikah salonu yapılırken, nikah salonun açılışı 14 Şubat Sevgililer gününde törenle gerçekleşti

Çubuk'ta iki yıl önce restore edilerek Çubuk Şehir Müzesi haline getirilmesi için çalışma başlatılan Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nın içerisine nikah salonu yapılırken,  nikah salonun açılışı 14 Şubat Sevgililer gününde törenle gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ünde ilçeyi ziyaretinde bir süre konakladığı tarihi mekanda oluşturulan Çubuk Belediyesi Nikah Salonu, 14 Şubat Sevgililer gününde kıyılan ilk nikahla hizmete açıldı.

Açılış töreni Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş, daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, nikahları kıyılacak çiftler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tarihi nikah salonunun açılışı İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın yaptığı dua ile başladı. Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından kırmızı kurdele kesildi ve tarihi binada hazırlanan nikah salonunda ilk nikahlar kıyıldı.

Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda nikah salonu açılması ziyaretçiler ve ilk nikahları kıyılan çiftlerin aileleri tarafından da beğeniyle karşılandı.

Açılışta yaptığı konuşmada yeni restore edilecek tarihi binalar hakkında da bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Acehan, “Önümüzdeki günlerde restoresi yapılacak tarihi 2 bina inşallah kültürel ve sosyal alanlar için kullanılacak. Bunlarında buradan müjdesini vereyim istedi. Biz en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.   

Hem nikah salonun açılışı olması hem de özel gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiftlerin mutluluklarına şahitlik ettiklerini belirten Başkan Acehan, "Tarihi mekanda, özel bir günde ilk nikahları kıydık. Bu bizim için bu ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi.

Başkan Acehan konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Tarihi Bekir Ağalar Konağımızda en üst salonumuzu nikah salonu olarak düzenledik ve açıyoruz. Burada emeği geçenlere ben öncelikle teşekkür ediyorum. Çok eskiden eski belediye de ben hatırlarım Çubuk’un bir nikah salonu varken, şimdiye kadar daha dar yerlerde, fiziki olarak imkanı az olan yerlerde yapılıyordu bu, inşallah bundan sonra nikahlarımız burada kıyılacak, pek çok evliliğin temeli de burada atılacak. Ben hayırlı olsun diyorum. Tarih nedir, tarih nesillerden nesillere taşınacak olan bir fikir, bir ideal, bir tarz, bir varoluş biçimidir. Dolayısıyla böyle bir tarihi mekanda evliliğin ilk temellerini atılmasının amacı da inşallah ömür boyu veya nesiller boyu devam edecek hayırlı bir işin burayla uyumlu hale getirilmesi amaçlanmıştır ve de doğru yapılmıştır.”

Açılışta nikahlarını kıydığı çiftlerden en az 5 çocuk isteyen Başkan Acehan, ayrıca evliliğin önemi, aile içi iletişim, Çubuk Belediyesi tarafından yayınlanan Çubuk’un Yöresel Yemekler Kitabı, Yaratılıştan Günümüze İsimler ve Tarihçesi ve küçük altın gibi çeşitli hediyeler de verdi. 

Açılışın ardından ilçenin sevilen sanatçılardan Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım tarafından konser verilirken, nikahları kıyılan çiftler ve açılışa katılanlar Ankara müzikleri eşliğinde gönüllerince eğlendi. 

Nikah öncesi ve sonrası ‘Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ni de gezen davetliler ilçenin 1902 yılındaki halini ve ilçeye ait eski tarihi objelerle fotoğraflarını da inceleme imkanı buldu.

Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Mine Kesik, “14 Şubat’ta nikah kıyılmasını özellikle istedik, han hiç unutmayalım, unutulmasın diye, birde burası bize denk geldi, açılışı. O da güzel oldu. Belediye Başkanı kıydı nikahımızı o da ayrı bir guru bizim için” diye konuştu.

Tarihi bir mekanda nikah kıymanın sevincini yaşadıklarını aktaran Hüseyin Türkdağ, “Bugünü özel istedik, ömür boyu unutmayalım, her zaman mutlu olalım diye. Ayriyeten sevgililer günü olması buna ayrı bir önem kattı. Ayriyeten Belediye Başkanımız sağ olsun nikahımızı kıydı, o da ayrı bir mutluluk. Müzede nikah kıymak güzel bir duygu. Çünkü Çubuk’un özelliğini, kültürünü yansıtan bir yerde, nikahımızı da onlara göre kıymak daha ayrı bir mutluluk katıyor” şeklinde konuştu.

2img_2153.jpg2img_2159.jpg2img_2176.jpg2img_2192.jpg2img_2216.jpg2img_2226.jpg2img_2254.jpg2img_2269.jpg

6img_2230-001.jpg6img_2278-001.jpg6img_2295-001.jpg5img_2182.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum