Müteahhitler Belediye'ye Şikayetlerini İlettiler

Müteahhitler Belediye'ye Şikayetlerini İlettiler

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, müteahhitlerle istişare toplantısında bir araya geldi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, müteahhitlerle istişare toplantısında bir araya gelerek, müteahhitlerin sorunlarını dinleyip ilçede yapılanları anlattı.

İlçede müteahhitlik yapan esnafla Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede son zamanda yapılan çalışmaları anlattı. Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal ve İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş'ında bulunduğu toplantıda Başkan Özden, ilçede köklü bir değişiklik yaşanması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu değişikliğin yaşanmasında müteahhitlerin de üzerine düşen önemli görevler olduğunun altını çizdi. Çubuk Ankara yolunun yapılmaya başlaması ve üniversite müjdelerinin ardından ilçede emlak ve inşaat sektörlerinde hareketlilik yaşanmaya başladığını belirten Özden, bu nedenle de ilçede daha öncelerde yaşanan yanlışları yapmayacaklarını vurguladı. Özden, ''İlçemizin imarı, yolları, evleri, iş yerleri ve sosyal donatıları ile yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Bunun içinde bu güne kadar kimsenin el atmadığı 170 hektarlık alanda 18 uygulamasını tamamladık ve şimdide imar çalışmasına başladık. İlçemizde kaliteyi birlikte artıracağız. İlçemde kesinlikle yanlış uygulamalara izin vermeyeceğim. Biz belediye olarak inşaatın her aşamasında olacağız'' dedi.

İlçede inşaat sektörünün artırılması için belediye olarak müteahhitlere her konuda rehberlik yapacaklarını da kaydeden Başkan Özden, bazı çevrelerin belediye tarafından inşaat ruhsatı verilmediği yönünde ki söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Biz belediye olarak ticarette bin kalemi canlandıracak inşaat sektörünü sekteye uğratacak bir uygulamaya kesinlikle girmeyiz. Ancak bazıların para kazanma hırsı yüzünden de mevzuata uymayan, yasal olmayan uygulamalara da kesinlikle müsaade etmeyiz.

Biz kişilere özgü değil, geneli ilgilendiren uygulama yaparız. 2009 yılında 67 inşaat ruhsatı verilirken, 2010 yılının ilk 4 ayında 48 inşaat ruhsatı verdik. Şartlarını yerine getiren herkese de vermeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Amaçlarının Çubuk'un çehresini değiştirmek ve kalkınmasını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Özden, bunun yolunun da imardan, şehirleşmeden ve yapılaşmadan geçtiğini vurgulayarak, ''Çubuk için hep birlikte neler yapabiliriz onun telaşı içerisinde olmalıyız'' dedi.

Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürü toplantıya katılanlara ilçede yapılan imar çalışmaları hakkında bilgiler verirken, müteahhitlerin en sık yaptıkları hatalar örnekleri ile anlatılarak bundan sonra yapmamaları istendi. Daha sonra sırayla söz alan müteahhitler de Başkan Özden'e sıkıntılarını ileterek, toplantıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.