MURADİYE AKSOY KOLEJİ ANA OKULUNDAN KUTLU DOĞUM PROĞRAMI

MURADİYE AKSOY KOLEJİ ANA OKULUNDAN KUTLU DOĞUM PROĞRAMI

AKSOY KOLEJİ ANA OKULU’nun 2015 Kutlu Doğum Münasebeti İle Düzenlemiş Olduğu “KUR’AN VE SÜNNETİN İZİNDE” Yıl Sonu Programı Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşti.

KUR’AN VE SÜNNETİN İZİNDE

Binden fazla katılımcının olduğu programa Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdür Murat ASLAN, Şube Müdürü Kadir AY,  Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin KARAKUŞ,  Muradiye Öğretim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah KARAKUŞ, Grup Başkanı Mehmet CENGİZHAN ve bir çok okul müdürü katıldı.

Kur’an ve Sünnet’ e bağlı, manevi değerlerine sahip bir neslin, küçük temsilcileri olan öğrenciler, programda gösterdikleri muhteşem performans ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Program,  ana okulu öğrencilerinin  okumuş olduğu 50 hatimin hatim duası ile son buldu.

Muradiye Öğretim Kumları hakkında genel bilgi veren Genel Müdür Hayrullah Karakuş" 2014/2015 Eylül ayında  Aksoy Koleji Ek Binasında eğitim öğretime başlayan AKSOY KOLEJİ ANA OKULU’NDA,  okul öncesi  müfredatının yanında, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere Fıkıh, Siyer ve adapları da içeren milli-manevi değerleri tam manasıyla öğrenciye kazandıran bir program uygulamaktadır.

Aksoy Ana Okulu, Muradiye Vakfı tarafından, milli ve manevi değerlere sahip, ecdadının kıymetini bilen, haktan doğruluktan ayrılmayan, diğergam, merhametli, ferasetli, cesaretli  yanimükerrem insanların, küçük yaştan itibaren yetiştirilmesi amacı ile kurulmuştur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in “Çocuklarınızı 4 yaş, 4 ay, 4 günlük iken rahle başına oturtun.” Hadisi düsturunca eğitimin küçük yaşlardan itibaren başlamasının önemi günümüzde çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Nitekim Osmanlı devleti zamanında yapılan AMİN ALAYLARI erken yaşta verilen eğitimin  ne derece önemli olduğunu gayet güzel vurgulamaktadır.O dönemde toplum, bu olayı o kadar benimsemiştir ki, 4 yaş, 4 ay, 4 günlük olan her çocuğa adeta sünnet merasimi gibi özel merasim (okuma merasimi) düzenlemişlerdir. Hatta padişahlar, kendi çocukları bu yaşa gelince özel hocalar tutup, tüm halka ziyafet verip, fakir-fukaraya sadakalar infak ederek bu özel günü bir düğün-bayram-sevinç gününe dönüştürmüşlerdir. Tabii ki çocukta kendine gösterilen bu ilgi ve alakaya memnun kalıp, ailesine sevgi bağlarını kuvvetlendirmiş, okulun ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak tecrübe etmiştir.

Asr-ı Saadet dönemini yeniden yaşatacak nesillerin yetişebilmesi için, küçük yaşta güzel bir eğitimin çok büyük önemi vardır.

Muradiye Aksoy Ana Okulu da bu şekilde hayırlı nesillerin yetiştirilmesi amacı doğrultusunda yapmış olduğu hizmete devam edecektir" dedi.

muradiye7-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum