Mümtazer türköne bölgemizden aday!

Mümtazer türköne bölgemizden aday!

Mümtazer Türköne'nin Ankara 2. Bögleden Akparti adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Mümtazer Türköne Kimdir?

1956 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu, Erzurum Ömer Duygun İlkokulunda, Ortaokulu Lüleburgaz Lisesinde, Liseyi Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesinde Bitirdi. 1978 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari şube'den mezun oldu. Aynı fakülte'den 1986'da master, l990'da doktora ünvanı aldı. 1993 yılında doçent oldu. 1984 Yılından beri Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde Siyaset Bilimi dalında öğretim üyesi olarak çalışıyor. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Gazi Üniversitesi web sayfasından almış olduğumuz özgeçmişine ilave olarak, anne tarafından Çubuk Kuruçay köyünden olduğunu, ailesinin 1979 dan beri Çubuk’ta ikamet ettiğini, bir zamanlar Tansu Çiller’e danışmanlık yaptığını, gençlik yıllarında Ülkü Ocaklarında faaliyet gösterdiğini, yine aynı dönemler Genç Arkadaş isimli Ülkücü yayın organında yazılar yazdığını, halen Zaman gazetesinde köşe yazarlığına devam ettiğini belirtmek isteriz.

Ulusal basından aldığımız duyumlarda, halen Akparti İstanbul milletvekili olan eşi Özlem Türköne’nin bu dönem aday olmayacağı, ama Mümtazer Türköne’nin Ankara 2. Bögleden Akparti adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Ulusal medyada sık sık tartışma programlarında izlediğimiz Mümtazer Türköne, Siyaset, Türkiye’de toplum ve siyaset, Türklük ve Kürtlük, Darbe peşinde koşan bir nesil, Sözde askerler, Türk Çağdaşlaşması çileli bir yolda ilerleyiş, Türkler ve İslamiyet, Siyasi ideoloji olarak İslamcılığın doğuşu, gibi bir çok yayına imza atmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.