Müjde Asfalt Katılım Payı Ödenmeyecek

Müjde Asfalt Katılım Payı Ödenmeyecek

Aylardır Ankaralıların gündemini meşgul eden ‘asfalt katılım payı’ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan bir kararla ötelendi. Alınan bilgiye göre asfalt katılım payının bakanlar kurulunda alınacak karar ile tamamen iptal edileceği bekleniyor.

‘Asfalt Katılım Payı’nı Ödemeyin

Aylardır Ankaralıların gündemini meşgul eden ‘asfalt katılım payı’ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan bir kararla ötelendi. Alınan bilgiye göre asfalt katılım payının bakanlar kurulunda alınacak karar ile tamamen iptal edileceği bekleniyor.

Önceki gün Ankara büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla Ocak 2015 tarihinden itibaren asfalt katılım payının alınmaması oy birliğiyle kabul edildi. Yetkililer 5 yıl ertelenen asfalt katılım payının bakanlar kurulunda alınacak karar ile tamamen kaldırılacağını bildirirken, vatandaşların asfalt katılım payını ödememeleri konusunda uyardı.

Belediyenin yasal değişiklik yapılmadan ‘asfalt katılım payı’ almasının zorunlu olduğu belirtilen Belediye Meclisi’nde, TBMM’de yasa değişikliği hazırlıklarının gündemde olması ve yaşanabilecek değişikliklerin mükellefiyeti etkileyeceği dolayısıyla asfalt katılım bedellerinin peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde ise 5 yıl ertelenmesi kararlaştırıldı.

 Muhalefet gruplarının ‘yapılan ödemeler ne olacak?’ sorusuna ise Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Direkt olarak belediyenin kasasına girmiş maktu para olarak, belediye geliri olarak gözüküyor. Bizim belediye gelirlerini kanuni bir dayanak olmadan iptal etme şansımız yok. Ödeyen bir kişinin daha sonra ne olup olmayacağı ileride bir kanun çıkarsa onu da parlamento düzenler.” cevabını verdi. Başkent'te vatandaşlara geriye dönük olarak bin ila 5 bin lira arasında değişen oranlarda borç çıkarılmıştı.

Başkent’te yaşayanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen ‘asfalt katılım bedeli’ konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi önemli bir adım attı. Ocak ayı olağan toplantısının ilk gününde asfalt katılım bedelleriyle ilgili hazırlanan Başkanlık Yazısı da gündeme getirildi.

 Başkanlık Yazısı’nda asfalt katılım bedelleriyle ile ilgili olarak TBMM’de yasa değişikliği hazırlıklarının gündemde olması ve yaşanabilecek değişikliklerin mükellefiyeti etkileyeceği dolayısıyla asfalt katılım bedellerinin peşin ödemelerde 1 yıl, taksitli ödemelerde ise 5 yıl ertelenmesi teklif edildi. Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edilirken Ocak 2015 tarihinden itibaren yapılacak asfalt çalışmalarında da katılım bedeli alınmaması kararlaştırıldı.

mec_top_5.jpg

PEŞİNDE 1 YIL, TAKSİTTE 5 YIL ERTELEME

Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’nin hazırladığı ve Başkan Gökçek’in ‘oluruyla’ Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda şu ifadelere yer verildi: “TBMM'de yapılması planlanan kanun değişikliği hazırlığı dolayısıyla belediyemizce yürütülmekte olan asfalt katılım paylarının 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 93. Madde hükümlerine göre ödemesinin ertelenmesi amacıyla peşin ödemelerin bir yıl, taksitle ödemelerin beş yıla kadar ertelenmesine, erteleme dolayısıyla faiz alınmamasına, alınan kararın Bakanlar Kurulu’na sunulmasına, ayrıca belediyemizce Ocak 2015 tarihinden sonra yapılacak olan asfalt çalışmaları dolayısıyla katılım bedeli alınmaması hususunda karar verilmek üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum