MUHTARLIK ÖDÜL TÖRENİNDE, ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

MUHTARLIK ÖDÜL TÖRENİNDE, ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

MUHTAR ZEKİ AVAN’DAN DİNİ EĞİTİME TEŞVİK ÖDÜLÜ

 

Çubuk İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan, 17. geleneksel dini eğitim alan ve Kuran-ı Kerim öğrenen öğrencilere teşvik ödüllerini, bu sene mahallesinde bulunan 9 Cami ve 5 Kuran kurslarında yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulanan Valide Sultan Mescidi, Ehlibeyt Cami, Fatih Cami, Yeşil Cami, Hz Ali Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Ömürdede Cami, Ebu Bekir Cami ve Samur Kent Cami ile 5 Kuran Kursu ziyaret edildi. Mahalle muhtarı Zeki Avan tarafından dereceye giren 150 başarılı öğrenciye kalem setti ve bütün kursa katılan öğrenci ve misafirlere de 1000 adet kurşun kalem hediye edildi.

Bu sene öğrencilere verilen hediyeler şehitlerimizin adına verildi. Ödül töreni nedeni ile mahalledeki 9 cami ve 5 Kur’an kursunda eğitim gören bine yakın öğrenci tarafından, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçleri ve tüm şehitlerimiz adına Kur’an-ı Kerim okunup, daha yapılan hatimlerin duası yapıldı. .

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan ödül törenlerinde yapmış olduğu konuşmada: Bu ödülleri vermemizdeki amaç, dini eğitimi ve Kuran-ı Kerimi öğrenen öğrencileri teşvik etmektir.  Dini eğitim ve Kur’an-ı Kerim öğrenen bir nesilden, vatanına, milletine, çevresine, ailesine ve kendisine zarar gelmeyeceğine inanıyoruz. İnançlı, ahlaklı ve kültürlü yetişen bir nesil, hırsız olmaz, madde bağımlısı olmaz. Hele hele terörist ve vatan haini de hiç olmaz.

Ülkemizde son zamanlarda terör olayları nedeniyle, gelen şehit haberleri ile içimiz kan ağlıyor. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Operasyonlara katılan ve görevi başında bulunan asker ve polislerimize başarılar diliyoruz. Allah Yardımcıları olsun.

Ödül töreni nedeniyle mahallemizdeki 9 cami ve 5 Kur’an kursunda eğitim gören bine yakın öğrenci tarafından hatimlerin duası yapılıp, Kur'an-ı Kerim okunması nedeniyle tüm öğrenci ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum, dedi.

İlçe Müftü Vekili Mustafa Erdurucan’da yapmış olduğu konuşmada: Muhtar Zeki Avan’ın mahallesindeki Kur’an kursu ve camilerde yaz döneminde kurslara gelen öğrencilerimizi sevindirip, teşvik etmesi bizleri mutlu etmiştir. Geleneksel hale getirilen bu güzel faaliyetinden dolayı muhtar Zeki Avan’a Diyanet camiası adına çok teşekkür ediyorum, dedi.

Din görevlileri ve ödüllerini alan kurs öğrencileri de, Muhtar Zeki Avan’a teşekkür ederek kendilerine verilen bu hediyelerin manevi değerinin çok büyük ve anlamlı olduğunu, bu hediyeleri devamlı olarak saklayacaklarını ve bu günü hiç unutmayacaklarını belirttiler.

muhtarzekiavan-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.