Muhtarlar Nüfus Sistemi Hakkında Bilgilendirildi

Muhtarlar Nüfus Sistemi Hakkında Bilgilendirildi

Muhtarlara, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminer ile Nüfus Müdürü Songül Emir tarafından bilgilendirildi.

Çubuk İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından, muhtarların ve evlendirme memurlarının nüfus iş ve işlemlerinin yürütülmesi hakkında bilgilendirilmesi, yaşanan sorunlar var ise çözüme kavuşturmak amacıyla seminer düzenlendi.

Çubuk Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminer İlçe Nüfus Müdürü Songül Emir tarafından verildi.
Seminere Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Evlendirme Memuru Bera Tuğluca, Muhtarlar Derneği Sekreteri Recep Çakır ve köy muhtarları katıldılar.
Seminerde Nüfus Müdürü Songül Emir, nüfus kayıtlarının devletin temel dayanağı olduğunu, bu kayıtlardaki en küçük yanlışlığın doğumdan ölüme kadar birçok olayı etkilediğini, bu sebeple bu kayıtlar yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Muhtarların evlendirme yaparken her konuya dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Emir, belgelerde sahtecilik, evlenmesine mani olan durumlar, evlilik yaşı, evlilikte yapılacak kayıtlar ve ikametgah bilgileri gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Seminerin ardından katılımcıların sorunları dinlenerek çözüm yolları için fikir alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.