MUHTARLAR DERNEĞİ‘NİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

MUHTARLAR DERNEĞİ‘NİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Muhtarlar derneği'nin 6.Olağan genel kurulu yapıldı.

 Şuayip YAMAN

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği Genel Kurul’da, 22 oy alan Sığırlıhacı Köyü Muhtarı Ali Çakır, Çubuk İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçildi. 

Çubuk İlçesi Muhtarlar Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurulu bugün saat 11.00’de Çubuk Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

Divan Başkanlığına ÇUDEF Başkanı Recep Taş, Divan üyeliklerine ise Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Hikmet Oran ve Susuz Köyü Muhtarı Kalender Pekgeldi seçildiler. 

Genel Kurula; Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi ve Mehmet Kuzal, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, MHP İlçe Başkanı Recep Öz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu, İl Genel Meclis üyeleri Şerife Ayar ve Yücel Özbay, Belediye Meclis üyeleri; Cengiz Kılınç, Kemal Küçük ve Hüseyin Doğanay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Veli Demir, Yeşil Çubuk Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ahmet Güneş, Çubuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Hulusi Karadağ ve davetli olarak katıldılar.

m.jpg

Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kalender yaptığı açılış konuşmasında,  “Derneğimiz 1999 yılında kurulmuştur. Kuruluş döneminden bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlara, onursal üyelerimize yönetim adına huzurunuzda teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Bugüne kadar 5 seçimli genel kurul yapmış bulunmaktayız. Bugün de 6. ‘sını yapmaktayız. İlçemizde görev yapan 83 muhtarımızın tamamı derneğimize üyedir. Bu da bizlere onur ve gurur vermektedir.

Derneğimiz bir resmi kurum gibi ciddi ve özverili olarak çalışıp tüzüğümüz dahilinde muhtarlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya ve sorunlarını gidermeye çalıştık. Derneğimizi mümkün olduğu kadar açık tutup muhtarlarımıza hizmet vermeye çaba gösterdik.

Kurum ve kuruluşlarla diyalog içerisinde bulunarak muhtarlarımızın iş ve işlemlerinde yardımcı olmaya çalıştık.

Zaman zaman istişare toplantıları yaparak muhtarlarımızı bilgilendirdik, sorunlarını dinleyerek çözmeye çalıştık. Bugün itibariyle Dernek başkanlığından ayrılıyorum. Yeni yönetime başarılar dilerim. Derneğimizin birlik ve beraberliği için yaptığımız ve yapacağınız katkılardan dolayı hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.”  

 Divan Başkanı Recep Taş katılımcılara, Salon’a geliş sırasına göre söz verdi.

CHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, “Muhtarlar Derneği Kongresi’nin tüm siyasi partilere örnek olmasını diliyorum. Bu güzel dayanışma ve beraberliğin devamını temenni ediyorum. Köyünüze gelen siyasilere beğenin veya beğenmeyin iyi davranmanızı istiyorum. Misafirperverliğinizi gösterin.. Çünkü onlar sizin dertlerinizi dinleyip ilgili mercilere iletmekle görevliler. Şahsen bizler bazı köylerimizde düşman gibi karşılandık. Bu yanlış bir davranıştır. O köylerimize hiç mi hiç yakışmadı. Bu tür davranışlardan bundan sonra sakınalım ve bu tür davranışları mümkünse değiştirelim.”

 Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu, “Muhtarlar derneği, sivil toplum örgütleri arasında en disiplinli ve en uygun çalışan bir dernektir. Bölgede yapılan siyasi işlerin izlenmesi, eleştirilmesi, iyi olanlarında takdir edilmesi gerekir. Dernek bunu eşit bir şekilde yapmalıdır. İlçeye yararlı olacak arkadaşımızın seçileceğine inancım tamdır.”

 MHP İlçe Başkanı Recep Öz, “Kongrede olmaktan mutluluk duyuyorum. Dernekte şimdiye kadar görev alan tüm başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 4 adayımız var. Bunlardan hangisi kazanırsa kazansın onu yalnız bırakmayalım, sonuna kadar destekleyelim ve her zaman yanında olalım. Derneğe devamsızlık yapmayalım. Hepimizin amacı ilçeye hizmet olmalıdır.”

 İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak adaylara başarı dilediği konuşmasında, “Bu birlik ve beraberliğin kat ve kat devam etmesini diliyorum. Çünkü bu potansiyel sizlerde fazlasıyla var. Çünkü derneği güçlü hale getirecek olanlar sizlersiniz.”

 Belediye Başkanı Lokman Özden, “Çubuk’ta entrikaların ve Bizans oyunlarının oynandığı dönemler artık bitmiştir. Seçilecek arkadaşlarımıza ben ve arkadaşlarım her türlü desteği vermeye hazırız. Bir gruba yakın, diğer gruba uzak değilim. Herkese eşit mesafedeyim. Çünkü kavga edildiğinde, onun kazananı olmuyor. Ben herkesin birlik ve beraberlik içinde olmasını diliyorum.”

 Divan Başkanı, başkan adaylarına söz verdi.

 Yazır Mahallesi Muhtarı Sadık Can , “iyi bir seçim olsun. Irk ayrımı olmadan bir seçim olsun”

 Güldarpı Mahallesi Muhtarı Burhan Önal, “geçmişte aday olan arkadaşımıza destek olduk. Bundan sonrada kazanacak olan arkadaşımıza destek olalım.”

 Sığırlıhacı Köyü Muhtarı Ali Çakır, “Bölücü değil, Birlik ve beraberlik içinde bir seçim yapalım.”

 Tahtayazı Mahallesi Muhtarı Sadullah Çetinkaya, “Güzel ve samimi bir hava içinde seçimimizi yapalım. Burada önce derneğimiz kazanacak. Kazanan arkadaşımızın her zaman yanında olacağız.” 

 Seçimlere geçildi. 83 muhtardan 3’ü kongreye katılmadı, 80’i seçimde oy kullandı. 2 oy geçersiz sayıldı. Geçerli 78 oyun adaylara göre dağılımı ise şöyle sıralandı;

 Ali Çakır 22 oy, Burhan Önal 20 oy, Sadullah Çetinkaya 20 oy ve Sadık Can’da 16 oy aldı.

ali-cakir.jpg

 Ali Çakır Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine; Mehmet Aydın, Murat Abazoğlu, Yücel Özdemir, Süleyman Abacı, Satılmış Ertürk, Veli Doğan, Mustafa Bal, Dursun Mercan, Halil İbrahim Altıntaş ve Mustafa Koç,

 Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Hayali Kılıç, İsmail Kılıç ve Satılmış Yılmaz seçildiler.    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.