Muhtardan Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye

Muhtardan Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye

Çubuk Yıldırım Beyazıt mahalle muhtarı, Kur'an-ı Kerim eğitimini teşvik etmek amacıyla öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Çubuk'a bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtarı Zeki Avan, geleneksel hale getirdiği "Kur'an-ı Kerim Öğrenme" teşvik ödüllerini devam ettiriyor. Mahallesinde bulunan 9 cami ve 4 Kur'an kursunu belirli aralıklarla ziyaret eden Avan, öğrenci katılımını artırmak amacıyla çeşitli hediyeler dağıtıyor.
İlçe Müftüsü Bilal Kara ve muhtar Avan, mahalledeki Kur'an kursu ve camilerde yaz döneminde kurslara giderek Kur'an-ı Kerim öğrenen minik öğrencileri kutlayarak, öğrencilere kol saati, kalem seti ve kurşun kalem hediye etti.
Kurslara katılan öğrencilere hediye vermelerindeki amacın kurslara katılımları artırmak olduğunu söyleyen Avan, "Bu hediyeleri almamızda bizlere destek olan hayır sahibi Ertuğrul Çubukcu ve İsmail Kadıoğlu'na sizler adına teşekkür ediyorum. Hem hayır sahipleri hem de bizim sizleri ödüllendirmedeki temel amacımız, dini eğitimi ve Kur'an-ı Kerimi öğrenen öğrencilerinin sayısını artırmaktır. Dini eğitim ve Kur'an-ı Kerim öğrenen bir nesilden, vatanına, milletine, ailesine ve kendisine zarar gelmeyeceğine inanıyoruz. İnançlı, ahlaklı ve kültürlü yetişen bir nesil, hırsız olmaz, alkolik ve madde bağımlısı olmaz. Hele hele terörist ve vatan haini hiç olmaz. Burada eğitim görenler hem kendisine hem de çevresine zarar vermez" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Bilal Kara da muhtar Avan'a teşekkür ederek, "Bir muhtar tarafından ilk defa gerçekleştirilip ve geleneksel hale getirilen güzel bir faaliyetin içerisinde olmak bizleri mutlu etti. Kendileri her çalışmamızda yanımızda bulunuyorlar ve bizleri her zaman destekliyorlar. Bu faaliyetinden dolayı muhtar Zeki Avan'a Diyanet camiası adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 

+ûm+-rdede-kuran-kursu-2014-vert.jpg+ûm+-rdede-cami-2014-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.