MUHTAR ZEKİ AVAN’DAN ÖĞRENCİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ

MUHTAR ZEKİ AVAN’DAN ÖĞRENCİLERE YEREL YÖNETİM DERSİ

Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki Avan mahallesinde bulunan, Bekir Yılmaz İlkokul’unda, okul idaresinin isteği üzerine, 4. sınıf öğrencilerine, muhtarların görev ve yetkilerini örnekleri ile birlikte anlattı.

Muhtar Zeki Avan, özellikle gündemde olan seçim askı süreci, oy seçmen bilgi kartlarının dağıtılması gibi güncel konular hakkında bilgi verdi.  

zeki-avan2.jpgzeki-avan3.jpgzeki-avan4.jpg

Öğrenciler tarafından sorular arasında, muhtar nasıl seçilir, muhtar seçilmek nasıl bir duygu, görev ve yetkileri nelerdir. Mahallemizin sorunları nelerdir.  Çocuklar için neler yapıyorsunuz? Gibi sorular yer aldı. 

Öğrenciler özellikle çocuk parkı, spor alanlarının yapılması, mahalle yollarına asfalt yapılması gibi bazı isteklerde bulundular. Ayrıca bazı duyarsız mahalle sakinlerinin tarafından gezdirilen köpekler ile sokaklarda başıboş gezen sokak köpeklerinden korktuklarını dile getirdiler.

Büyükşehir ve ilçe belediyemize devamlı dilekçe ile müracaat ettiğini belirten Zeki Avan, çocuklar için çocuk parkı, gençler için de spor alanlarının artırılması için girişimlerinin olacağını sözlerine ekledi.

Muhtar Zaki Avan, öğrencilere, “Başarılı bir öğrenci ilk önce kendisine, ailesine, vatanına, milletine hayırlı ve faydalı bir evlat olur. Aileleriniz çok zor şartlar içerisinde sizleri okutmaya çalışmakta. Kendilerin çekmiş oldukları sıkıntıları, sizlerin çekmemesi için ellerinden gelenleri yapmaktadırlar. Bu nedenle onları mahcup etmemek için çok çalışıp, onlara faydalı birer evlat olmalısınız. Faydalı olmanın yolu da, başarılı bir öğrenci olmaktır, dedi.

Okul Müdürü Ali Bodur ve 4.sınıf öğretmenleri Emine Gülükoğlu, Nuriye Taşkın, Mehmet Taşkın ve Naciye Karakaya, Mahalle Muhtarı Zeki Avan’ın devamlı okulumuzu ziyaret edip, başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmesi, öğrencilerimize konusu ile ilgili ders vermesinden, kendisine çok teşekkür ediyoruz, dediler.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.