Muhtar Adayından İlginç Vaatler

Muhtar Adayından İlginç Vaatler

Çubuk'ta Dedeler Köyü muhtar adayı olan Şaban Çelik'ten vaatler...

Çubuk"ta Dedeler Köyü muhtar adayı olan Şaban Çelik, seçmenlerine köye gelmek isteyen vatandaşlara iki katlı ev yaptıracağından, nüfusu artırmaya kadar bir çok ve o kadar ilgin vaatler veriyor.



Çubuk"ta bulunan ve yaşanan göçler nedeniyle 10 haneye kadar düşen Dedeler Köyü"ne muhtar adayı olan Şaban Çelik, azalan seçmenlerine ilginç vaatlerde bulunuyor. Çubuk"ta üç tekerlekli bisikleti ve traktörü ile kimi zaman hamallık kimi zamanda nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan Çelik, bastırdığı afişlerle seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor. Çelik, ilginç vaatlerini şu şekilde sıralıyor:""Değerli köylülerimi rahatsız eden maden ocağına artık bir çözüm getireceğim. Çeşitli nedenlerle köylerini terk eden vatandaşlarımızdan köye gelmek isteyenlere 2 katlı ev yaptıracağım. Evlerin altı ahır üstü mesken olacak. Köyüme bir de dolmuş alacağım, günlük ilçemize ulaşım imkânı sağlamak için. Köyümüz taşlı olduğundan dolayı birde kepçe alacağım. Köyümün suyu yetersiz olduğundan dolayı birde ilave su getireceğim. Köyümüz 10 haneye düştüğünden dolayı üzgünüm bu nedenle eski haline yani 60 haneye getireceğim. Köyüm de hane sayısını artırmak için Doğudan 20 erkek 20 kadın getireceğim. Nüfus artışını sağlamak için çocuk yapanları teşvik edeceğim. Hane başı 10"ar tane çocuk olması için uğraşacağım. Köyümüzde ekim yapılamayan tarlaları ektireceğim. Köyün meralarını orman yaptıracağım. Aynı eski zamanlardaki gibi davar, mal, koyun, keçi beslemesini sağlayarak bunlara dayalı ticaretin tekrar canlandıracağım. Bakkal ihtiyacınızı da günlük getirttireceğim. Bir de kanalizasyon yaptıracağım""dedi.


Artık para alan değil hizmet yapan bir muhtarınız olacak diyen Çelik, vaatlerinin arasında mühür parasının da alınmayacağını belirtti. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinden esinlenen Çelik, köyün tanıtımı içinde Alıç Festivali yapacağını iddia etti.

H.Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum