Müftü Canbolat'tan Kandil Mesajı

Müftü Canbolat'tan Kandil Mesajı

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat, bugün idrak edilecek olan Mevlit Kandili olması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak halkın kandilini kutladı.

İlçe Müftüsü Canbolat , yayınladığı mesajda bugünün Mevlit Kandili olduğunu belirterek, “Bugün, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan peygamberimizin kutlu doğumunun yeni bir yıl dönümüdür. O, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir. O, yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisidir” dedi.
“O bize; Allah"a iman edip Onu sevmeyi, Ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir.
Allah Rasûlü, dinin ne olduğunu soranlara onun güzel ahlak olduğunu söylemiş ve onun hayatı güzel ahlakın canlı bir örneği olmuştur” diyen Canbolat, şöyle devam etti: “Mevlid Kandili, o yüce şahsı tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir. Bugün, onun çok sevdiği çocuklara onu tanıtma, sevdirme ve çocukları onunla buluşturma zamanıdır. Mevlid Kandili"nde peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz. İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duyuyoruz ve duymaktayız. Tebessümün eksik olmadığı nur yüzüne, hayırla özdeşleşen gönül diline, övülen ahlakına ve örnekliğine, manevi önderliğine, onu tanımanın, onu sevmenin sağlayacağı güven ortamına anlatılamayacak derecede ihtiyacımız vardır. Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini, sevgili peygamberimizi insanlığın daha iyi tanımasına vesile olmasını yüce Allah"tan niyaz eder başta Çubuklu hemşerilerimizin, Milletimizin ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.