MSN'ciler bu virüse dikkat

MSN'ciler bu virüse dikkat

MSN ortamında yayılan yeni bir virüs var. Kullanıcılar zor durumda kalıyor.


MSN kullanıcıları adına zip uzantılı Beach Picture 2003 isimli dosya, virüs içerdiğinden bilgisayarlarında ciddi bir şekilde zarar görmesine neden oluyor. Bu şekilde bir dosya gelirse kesinlikle açmayınız.Yoksa bilgisayarınız'dan olursunuz.

Beach Picture 2003 isimli virüs hackerler tarafından "Resimleri kimseye gösterme", "Bunları Photoshop'ta yaptım" iletileriyle kullanıcı ikna edilerek gönderiliyor.

Fotoğraf zannettiği zip uzantılı dosyayı kabul eden kullanıcı da dosya bilgisayarına indikten sonra zor anlar yaşanıyor. Kendisine gelen dosyalar yine kendi adıyla diğer kullanıcılara gönderiliyor.Bu virüs bilgisayarları çökerttiği gibi dostlukların'da çökmesine sebep oluyor.Sizin msn nizden arkadaşınıza giden virüs tatsız tartışmalara'da sebep olabiliyor.

Oturumun her açıldığında kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara gönderilen virüsün ortadan kalkması içinde güçlü bir anti virüs programının indirilmesi gerekiyor. MSN kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesi de öneriliyor.Eğer bu şekilde bir durum başınıza geldi ve kurtulamıyorsanız.Bilgisayarınızı virüs gelmeden önceki tarihe "sistem geri yüklemeden"alarak kurtulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.