Mortgage adımı faiz indirimi getirdi

Mortgage adımı faiz indirimi getirdi

Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlayacak Mortgage yasası, konut piyasasında heyecan yarattı. Bankalar birbiri ardına faiz indirimi kararı aldı. İşte son faiz oranları:

Anadolubank konut faizini piyasanın en düşüğüne indirdi

Anadolubank, konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti.

Anadolubank'tan yapılan yazılı açıklamada, “120 ay vadede 1,56 olan faiz oranını 0,2 puan indirimle 1,54'e çeken Anadolubank, piyasanın en uygun koşullu konut kredisi hizmetini sunmaya devam ediyor” denildi.

Vakıfbank konut kredisi faizini 1,55'e düşürdü

Bono bileşik faizinin yüzde 19'lara gerilemesinin ardından bankaların tüketici kredilerini düşürme süreci hız kazandı. İş Bankası ve Yapı Kredi'nin ardından Vakıfbank, konut kredilerinde faiz oranını 1.55'e çekti.         
 
Banka daha önce tüm vadelerde aylık yüzde 1,80 olan konut kredilerindeki faiz oranını, 240 ay vadeye kadar aylık yüzde 1,55'e düşürdü. Tüm bireysel kredi faiz oranlarında indirime giden bankanın taksitli ihtiyaç kredisi 48 ay vadeye kadar aylık yüzde 1,94'e indi. '0' km otomobil kredisi ise 60 ay vadeye kadar yüzde 1,65 oldu. Kaskosu banka tarafından yapılması durumunda ise yüzde 1,60'a çekildi. Banka ikinci el otomobil kredilerinde de benzer bir indirime giderek, kaskosu banka tarafından yapılması durumunda faiz oranını aylık yüzde 1,90'dan 1,75'e düşürdü.

Halk Bankası konut faizini indirdi

Halk Bankası, konut kredilerinde uygulamakta olduğu faiz oranlarında yüzde 0,13 indirime gitti. Yeni faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

Halk Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, konut kredilerinde uygulanmakta olan yüzde 1,80 faiz oranının yüzde 1,67'e çekildiği bildirildi.

Açıklamada, ekspertiz komisyon oranının yüzde 0,2, tahsis komisyonunun ise yüzde 2 olarak belirlediği kaydedildi. Yeni faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

Denizbank konut ve tüketici kredilerini düşürdü

Denizbank, konut ve tüketici kredisi faiz oranlarında indirime gitti.

Denizbank'tan yapılan yazılı açıklamada, daha önce yüzde 1,75 olan konut kredisi faiz oranının yüzde 1,67'ye, yüzde 2,05 olan tüketici kredisi faiz oranının ise yüzde 1,99'a indirildiği bildirildi.

Yapı Kredi konut faizini 14 Şubat'ta düşürdü

Yapı Kredi Bankası, konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Bankadan yapılan açıklamaya göre yeni faiz oranları şöyle düzenlendi:       
 
Yapı Kredi Bankasından yapılan açıklamaya göre, bugünden geçerli olmak üzere 3-240 ay vadeli konut kredisi faiz oranı, yüzde 1,67'den yüzde 1,64'e çekildi.

İLGİLİ HABER:

Mevcut konut kredileri Mortgage sayılacak



HABER7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.