Minik'lerTatilde Atölyelerini Tamir Etti

Minik'lerTatilde Atölyelerini Tamir Etti

Matematik-Fen Bilgisi-Teknoloji ve Tasarım Uygulama Atölyesinde Eğitim Alan Öğrenciler, Yarıyıl Tatillerinde Atölyelerinin Tamir, Bakım ve Onarımını Yaptılar.

Uygulama Atölyesi Koordinatörü Özgün Devrim, "Uygulama Atölyesi"nde eğitim alan ilköğretim öğrencilerinin sömestr tatillerinde atölyelerinin tamir, tadilat ve bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin kendi istekleriyle atölyede çalıştıklarını ifade eden Devrim, şunları kaydetti:

"Eğitim insanlara sadece bilgi öğretmekten ibaret değildir. Eğitim, bilginin çevre ile ilişkisini anlama, düşünsel zenginliğini heyecanla yaşama ve uygulamalı eğitimle davranışların geliştirmesini sağlamayı hedefler. Bu amaçla örneği ülkemizde bir ilk olan Uygulama Atölyesi projesi kapsamında eğitim gören küçük mucitlerimiz ve geçtiğimiz dönmelerde atölyeden mezun olmuş liseli gençlerimiz, 28 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatilini atölyede bizlerle birlikte geçirdi. Öğrencilerimiz atölyede kurs olmamasına rağmen zamanlarının büyük bir kısmını ikinci dönem çalışmalarına hazırlık için atölyede sürdürürken, aynı zamanda atölyenin bakım, onarım, tadilat ve çevre düzenlemesini yaptılar. Öğrencilerimizin kendi istekleri ve tamamen kendileri tarafından önerilen bu faaliyetleri, bir eğitimci olarak bizleri fazlasıyla gururlandırdığı gibi duygulandırmıştır."

Devrim, atölye binası çevresinde organik olmayan çöplerin toplanması, kullanılan araç ve gereçlerin bakımlarının yapılması, duvarlarda oluşan çatlaklar, dökülmüş boyalar için alçı yapılması, metal işleri ve makine odasının badana, boya işlerinin yapılması, atölyede bulunan kaplumbağa, balıklar ve kuşların bakımlarının öğrenciler tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.