Minik Zeynep'in İsteği Gerçek Oldu

Minik Zeynep'in İsteği Gerçek Oldu

Çubuk’ta 5 yaşındaki Zeynep Seven’in tekerlekli sandalye isteği Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından gerçekleştirildi.

 

  Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat ederek kendisinden tekerlekli sandalye isteyen 5 yaşındaki Zeynep Seven’in isteğini yerine getirdi

     Yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik yaptığı yardımlara devam eden Başkan Özden,  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne annesi ile gelen ve kendisinden tekerlekli sandalye isteyen Seven’in evini ziyaret etti. Ziyarette istediği tekerlekli sandalye yerine akülü sandalyeyi ve Başkan Özden’i karşısında gören 5 yaşında doğuştan engelli olan Zeynep Seven’in sevinci ve şaşkınlığı gözlerinden okundu.

Doğduğu günden bu güne annesinin kucağında bir yerden bir yere giden ve evin içinde dahi annesinin yardımı olmadan dolaşamayan Seven, ilk önce şaşırdı, daha sonra ’’Ben bunu büyünce kullanırım, benim olsun mu?’’ dedi.

 Başkan Özden’in sen bunu şimdi de kullana bilirsin demesi üzerine kullanmaya başladı. Çocuğunun doğuştan engelli olduğunu ve günlük yaşamında çok zorlandıklarını kaydeden anne Rukiye Seven, kendilerine yardım için belediye başkanına başvurduğunu belirterek,’’Sağ olsun Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne başvurdum ve bizim derdimizle yakından ilgilendiler. Bu günde hiç beklemediğimiz bir anda Başkanımız çıkıp geldi. Bizzat başkanımızın gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Çocuğum ve benim için bu sandalye çok büyük bir kolaylık olacak. Çok sıkılıyordu, bundan sonraki yaşantısı biraz daha kolaylaşacak’’ diye konuştu.

    Sandalyeyi test eden Zeynep ile yakından ilgilenen Başkan Özden, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını ve bu nedenle de engelli vatandaşların da her türlü sorunlarıyla imkanları ölçüsünde yakından ilgilendiklerini ifade etti. Zeynep’e dikkatli kullanmasını ve evde bulunan sobaya yaklaşmamasını isteyen Başkan Özden, ailesinden de bu konuda tedbir almasını isteyerek,’’Engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel etkilerine desteğimizin yanı sıra ihtiyacı olanlara da bu tip yardımlarda bulunuyoruz. İstiyoruz ki engelli kardeşlerimiz akülü tekerlekli sandalye ile günlük hayatlarını daha da kolaylaştırsın ve günlük hayatta herkes kadar onlarda yer alsınlar’’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.