MHP’  DEN  “İSTİŞARE TOPLANTISI”...

MHP’ DEN “İSTİŞARE TOPLANTISI”...

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından koordine edilen Çubuk, Kalecik, Akyurt İlçe teşkilatları tarafından organize edilen “İstişare Toplantısı” Kuzey Yıldızı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Kıbrıs Caddesi’nde bulunan MHP Çubuk İlçe Teşkilatı binası önünde kurban kesildi. Bina önünde toplanan partililer kortej oluşturup ‘Başkent Diriliş Mehteran Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde Kıbrıs ve Atatürk Caddesi güzergâhını takip ederek Toplantı’nın yapılacağı Çubuk Kuzey Yıldızı Düğün Salonu’na kadar yürüdüler.

MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından koordine edilen ‘İstişare Toplantısı’na; Ankara 1. Bölge Milletvekili Erkan Haberal, Ankara 2. Bölge Milletvekili Mustafa Mit, Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, eski Ankara İl Başkanı ve Ankara Bölge Müfettişi Fatih ÇETİNKAYA, Çubuk eski Belediye Başkanı Mustafa Gökmen, bir önceki Çubuk Belediye Başkan adayı Hayati Tamer, Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya ve yönetim kurulu üyeleri, Akyurt İlçe Başkanı Uğur Görgülü ve Kalecik İlçe Başkanı Cengiz Han, İlçede faaliyet gösteren STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

Sunuculuğunu MHP Çubuk İlçe Yönetim Kurulu üyesi Bilgehan Demirarslan’ın yaptığı ‘İstişare Toplantısı’ protokol konuşmaları ile başladı.

 

MHP Akyurt İlçe Başkanı Uğur Görgülü yaptığı selamlama konuşmasında;

Her şeyden önce milletimizin insanlarını bizim gibi düşünmeye alıştırmalıyız. Bu konuştuklarımızı onlara öğretmeli, anlatmalıyız. Bu konuştuklarımızı onlara öğretmeli, anlatmalıyız. Bunu yaparken, insanlara hürmet ve sevgiyle yaklaşacağız. Bu da sabır ister.

 

Kendi nefsimizi terbiye, kontrol ister. Bunu yaparken, insanlara hürmet ve sevgiyle yaklaşacağız. Bu da sabır ister. Bunu kendi içimizde de bu şekilde yapacağız.

 

Mademki. Bu davaya mensubuz; hiçbir zaman kırılmadan, gücenmeden, alınmadan çalışacağız. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz. 

 

Değerli dava arkadaşlarım bugün, küskünlüklerden, kırgınlıklardan ve ihtilâflardan sıyrılma günüdür.

Gün; bölünme, parçalanma, ayrı düşme, ben davası güderek küçük hesaplar peşinde koşma günü değildir.

Gün; birleşme, bütünleşme, kucaklaşma, bir olma, diri olma, iri olma günüdür.

Bugün; kırma-kırılma, küsme-küstürme, dışlama, hor görme, küçümseme günü değildir.

Artık zaman; her yere, herkese ve her gönüle ulaşma zamanıdır.

Artık zaman; hak ve hakikatte, müreffeh Türkiye’de buluşma zamanıdır. 

Artık zaman, Milliyetçi Hareket’i tek başına iktidara taşıma zamanıdır.

MHP Kalecik İlçe Başkanı Cengiz Han yaptığı selamlama konuşmasında; Sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Partimizin bayrağını yerel ve genelde iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

 

MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya, “Türkiye  Cumhuriyeti Devletinin bekası,  birlik ve bütünlüğü ile Yüce Türk Milletinin  geleceğinde her zaman önemli rol oynayan  Milliyetçi Hareket Partisinde olmaktan ve hizmet etmekten büyük bir onur ve gurur duymaktayım. Bizleri bu görevlere getirerek teveccühlerini gösteren başta Genel Başkanımız Sayın Dr.Devlet Bahçeli olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Ankara İl Başkanlığına, teşkilatlarımıza siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.

Rabbim görevimizi tam ve layıkıyla yapmayı nasip eder inşallah. Yıllardır içinde bulunduğum cemiyet hayatında,  kendime şiar edindiğim  ilkeli,  seviyeli ve sorumluğunun bilincinde olarak, her türlü görüş ve düşünceye karşı, saygılı ve hoşgörülü bir tutum izlemeye çalışacağım.

Bugün de bizlere verilen onurlu ve kutsal yeni görevimize başlamış bulunduğumuzu huzurunuzda beyan ediyoruz. Atanmış olduğumuz görevlerimizde Partimize ve İlçemize yakışan bir şekilde durup dinlenmeden, aynı duygu düşünce, heyecan ve azmimizden hiç bir şey kaybetmeyerek çalışmak en büyük amacımız olacaktır.

Çalışmalarımızın her aşamasında, başta kadirşinas halkımızla bütünleşerek, Devlet Erkânımızla karşılıklı saygı ve anlayış içinde, teşkilatımızın her kademesindeki dava arkadaşlarımızla omuz omuza çalışarak, Türkiye sevdamıza hizmet edeceğiz. Rabbim birliğimizi daim, gayretimizi muvaffak eylesin. Partimiz  gün içerisinde açıktır tüm Çubuk halkını ve tüm parti mensuplarımız gönüldaşlarımızı  bekliyoruz.

Yeni bir oluşumun içine girdik. Bizler var gücümüzle ayrım yapmadan gece gündüz çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Kar, kış, yağmur çamur demeden çalışacağız. Alınmadık gönül çalınmadık kapı bırakmamak için söz verdik. Ben ve dav arkadaşlarımız hakkı ve haklıyı savunmak için her şeyi yapacağız. İlçemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve heyecanlıyız.

 

Çıktığımız bu yolda bizden beklentilerinizi biliyoruz.

 

Teşkilat olarak seçimlere en iyi şekilde hazırlanıyoruz.”

 

Yerel seçimlerde Belediyeyi tekrar kendi partilerinin alması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Çankaya, ‘’Oy oranımızı en üst seviyeye ulaştırmak için gece gündüz demeden, ayrım yapmadan var gücümüzle çalışacağız.

 

Nerede derdine dermen, yarasına merhem ve çare arayan varsa biz orada olacağız. Nerede çözüm bekleyen varsa biz oraya yetişeceğiz. Nerede ümit bekleyen varsa oraya koşacağız. 

 

Milliyetçi hareketin kaynağı milletin varlığı ve bekasıdır.

 

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, “Bu toplantı birbirimizi daha iyi anlamamıza neden olacaktır. Ülkemizin MHP’ye daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde hem birlik ve beraberliğimiz pekiştirecek, hem de kuvvetimizi artıracaktır.

 

Ülkemizin ve milletimizin içinde bulunduğu durum tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bizi perçinlemiştir.

 

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ülkesi için sadece yüreğini değil tüm vücudunu taşın altına koyduğu aşikârdır.

 

Bu durum Genel Başkanımız Bahçeliye yol arkadaşlığı yaparken ne kadar kutsal bir görev yaptığımızı ortaya koymaktadır.

 

Zafer bu davaya inananlara anasının ak sütü gibi helaldir.

 

Ankara’da yeniden diriliş vaktidir.

 

Haydi, Ankara oturmak yok, durmak yok, beklemek yok.

 

Ülkemizde son zamanlarda yapılan bu zorlu süreçte birlik ve beraberliğimiz pekiştireceğiz.

 

MHP olarak 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanarak, ilçelerde ve başkent Ankara da seçimi alarak 3 hilal bayrağımızı dikmeliyiz, bunun içinde kapı kapı, dolaşarak halkı ziyaret edeceğiz. Ankara için elimizden geleni yapacağız.

 

Tüm partililerin üzerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.

Üzerimizdeki ölü toprağını bırakıp çalışmalara başlamalıyız. Bir an önce ilçe teşkilatlarımızda üyelerimizi çoğaltıp, çalmadık kapı bırakmayalım. Sivil toplum örgütü, esnaf, çiftçi ve vatandaşlarımızı ayrım gözetmeksizin ziyaret etmeliyiz.

 

Vatanını milletini seven herkese ulaşmalıyız. Mahalle, köy,  esnaf ve ev ev dolaşarak vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeliyiz. Akyurt’ta, Kalecik’te, Çubuk’ta ve Ankara’da MHP’nin şanlı üç hilali dalgalanacaktır.

 

İnanıyoruz ve başaracağız.

 

Zafer inananlarındır. İnanıyoruz ve başaracağız. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun.

 

MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Erkan Haberal, “MHP’nin kurucusu Sayın Başbuğumuz 100. yılında saygıyla eğiliyorum.

 

İlimizde ve yurdumuzda il ve ilçe kongrelerimizi bitirmiş durumdayız. 

 

Büyük Kurultay’a çok az kaldı. Ankara’yı daha ileriye taşıyacak toplantıların sonuncusunu yapıyoruz.

 

Bütün ilçelerimizin eksikliklerini ve bizden beklentilerini biliyoruz.

 

Böyle bir kalabalığı ve böylesine güzel bir topluluğun önünde heyecanlanmamak ve gururlanmamak elde değil. Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum...

 

MHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Mustafa MİT, “Bu davaya 40 senedir emek verdiniz, umut verdiniz, ışık verdiniz.

Sizleri mahcup etmemek için sizlerin hep yanında olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Mücadele hayatımızda yanlışa düşmedik. Çünkü sizden ve tarihten aldığımız güç ve misyonla hareket ediyoruz.

Beyin fırtınası yapacağız.

Yaşadığımız coğrafyanın iyi anlaşılması için dini konulardan bahsedeceğim. Yaşadığımız coğrafyanın jeopolitik konumundan bahsedeceğim.

1000 yıldır Osmanlı yaklaşık 100 yıldır da Cumhuriyet yönetimi ile yaşıyoruz.

Hz. Davut bu coğrafyada, Hz. Musa bu coğrafyada, Hz. İsa bu coğrafyada, Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed bu coğrafyada yaşamıştır.

Ama bu coğrafyada farklı bir inanç sistemi var. İnançlardan doğan farklılıklar var. Türk Milleti olarak Türk-İslam sentezini benimsemişiz.

BU coğrafyanın bir diğer özelliği de enerji kaynaklarının bu bölgede olması; Petrol, doğalgaz v.s.

Tüm dünya ülkeleri bu zenginlik kaynaklarına sahip olmak için bu coğrafyaya yerleştiler, adeta çöktüler.

Bu coğrafyada yaşayabilmenin iki yolu var; ya güçlü bir ordunuz olacak ya da güçlü bir ekonominiz olacak. İkisi de birlikte olursa o zaman bu topraklarda çok daha güçlü ve mutlu yaşarız.

Son günlerde İran'da yaşananlara bakın. İki, üç gündür olaylar yaşanıyor. Bir anda 2-3 bin kişi sokaklarda yürüyor. Ayaklanmanın ayak sesleri geliyor. Bu coğrafya önümüzdeki günlerde çok ciddi olaylara gebe. 

Türkiye de bu coğrafyada kendi varlığını korumak için coğrafyanın konseptine uygun mücadele etmelidir. Devletin gücünün doğru yerde kullanılması için elimizden geleni yapıyoruz."

Ülkücü hareketin, tarihin kendisine yüklediği misyonu (görev, amaç) taşımak zorunda olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin başı gerçekten belada ve devletin gücünü kullanmamız lazım.

Devletimizin gücü kimin elinde? 316 milletvekiliyle şu anki hükümetin elinde. Biz şimdi bu iktidara diyoruz ki; Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, Türk milletinin birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde görüyoruz.

Siyasi iktidarı terörle mücadelede sonuna kadar destekliyoruz. Bizim desteğimiz bu kadardır.

Ekonomi iyiye gitmiyor; Dolar, Euro, Altın yükseliyor.

Güney Doğu’da 30 yıldır savaş devam ediyor.

Birtakım şeyleri iyi yapmıyoruz. Türkiye’yi 15 yıldır idare eden bir AKP var mı? Var.

Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’nin başı belada...

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü her şeyin üstünde görüyoruz. Devletin gücünü doğru zamanda doğru kullanmak gerekir.

Hepinizin ekonomik sıkıntısını biliyoruz. Üniversiteyi bitirenlerin babalarından harçlık aldığını, Çiftçimizin durumunun farkındayız.

Ülke parçalanırsa mazot bir lira olmuş kaç yazar?

Siyası partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.   MHP’nin tabanı Müslüman Türk insanlarından oluşur.

Amacımız; Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşliğini sağlamak ve perçinlemektir.

Yapılmadık iftira, söz, fitne hala ortalıkta dolaşıyor. MHP bunların üstesinden sizlerin sağduyusuyla ve desteği ile gelecektir.

ABD’nin önündeki en büyük engel Türkiye2dekiş Sünni-Müslümanlardır. Bunu başarırlarsa dünyayı ele geçirirler.

12 Eylül, Milliyetçi Hareket ve Ülkücülere karşı yapılmıştır.

Türkiye ne zaman ayağa kalkmaya başlaşa birileri tarafından engellenmeye çalışılıyor çelme takılıyor.

Biz size hep güvendik, inandık. Siz de bize hep güvendiniz, hep inandınız.

Her attığımız adımda şehitlerimizi ve sizleri düşünüyoruz.

2018 daha çetin ve zor geçecek. MHP’ ye güvenin...

Siyasette ebedi düşmanlık da yok dostluk da yok.

Biz bütçeye ret oyu verdik.

MHP; Emin ellerde ve doğru yolda bütün dertlerinize tek tek çare olacak. Bizim aramızda dedikodu yapanlar, aramızı açmak isteyenler, bizi merak etmeyin seçimleri alacağız.

Seçimlerin nasıl yapılacağını bir sonraki toplantıda açıklayacağız.

Yine ittifaklar nasıl olacak, sonra görüşülecek.

Şunu bilmelisiniz ki; MHP’nin razı olmadığı hiçbir şey olmayacak. Bunları sonra gelip açıklayacağız.  

Yeni yılın tüm insanlığa ve siz değerli vatandaşlarımızın mutluluğuna ve refahına, ağız tadıyla, çoluğunuz ve çocuğunuzla, Türk-İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.  

Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Burak Saraç, MHP İlçe Teşkilatı ile birlikte omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz.

 

Tok yatamadık aç yatanları gördükçe.. Aş ihtiyacı olana aş, İlaç ihtiyacı olana ilaç olacağız.

 

Eyy Ülküdaş bu vatan bu millet bu bayrak senin!..

 

Başından, ayağının topuğuna kadar, Tanrı dağından Hira dağına kadar, Doğudan Batıya kadar senin ve Ağrı dağının zirvesinden, Konya'nın ovasına kadar senin…

 

Allah (cc) ve Allah Resulü'nün olsun diye şehit düşen milyonların senin...

 

Ya Allah (cc) ve Resulü'nün, ya milyonlarca şehit Müslüman -Türk milletimin hakkına el atılıyorsa, ırzına geçiliyorsa bu temiz toprağın ve gençliğim devşiriliyorsa sessiz mi kalacağız, seyirci mi olacağız?

 

Çoğunluk biziz, çünkü biz iman ediyoruz şehitlerin ölmediğine.. Bu Vatanın Türk milletine ait olduğuna..

 

Ata, Dede, şehidin niye "hain" ile "düşmanı" ayırmış. Hain çünkü münafıktır, yalancıdır, kalleştir mantığa uydurur yalanlarını ve sen terini akıttıktan, canını verdikten sonra kusar pis küfrünü çakal gibi sırıtan ağzından.

 

Eyy Ülkücü kardeşim bunun için Milliyetçi Hareketten ayrılmayacağız.

 

Partililer “İstişare Toplantısı” sonrası birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Ülkü Ocakları gençlerinden oluşan bir grup toplantı boyunca;

·         Milliyetçi Hareket Engellenemez.

·         Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber.

·         Bozkurt Ali.

·         Ne Mutlu Türküm Diyene.

·         Çubuk Ovası Bozkurtlar yuvası.

·         Ankara seninle gurur duyuyor.

·         Dik dur eğilme, Ülkücüler seninle.” Şeklinde sloganlar attılar.

Toplantı sonunda katılımcıların; Dilek, istek ve şikâyetlerini yazılı olarak alan divan heyeti, soruları sırayla cevapladı.

dscn8148-vert1.jpgdscn8182-vert2.jpgdscn8203-vert3.jpgdscn8232-vert4.jpgdscn8232-vert4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.