MHP, 40'ıncı yaşını kutluyor!

MHP, 40'ıncı yaşını kutluyor!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kuruluşunun 40. yılını 'Bir Hilal Uğruna Kırk Yıl' sloganıyla kutluyor.

MHP, 40. kuruluş yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlikler, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı ve Anatolia Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Türk siyasi hayatında MHP' konulu panelle başladı.

Panel, Prof Dr. Zühal Cofoğlu'nun konuşması ile başlarken, panelistler ise Prof. Dr. Mustafa Erkal, Prof. Dr. Mustafa Erdem, Prof. Dr. Musa Taşdelen, Prof. Dr. Recai Coşkun, Doç. Dr. Ali Yakıcı ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kaya oldu.

Prof. Dr. Mustafa Erkal, yaptığı konuşmada, küresel güçlerin etkisiyle dünyada ideolojik çatışmaların yerini etnik çatıştırmaların aldığını belirterek, Türk milliyetçiliğinin bölücü değil, birleştirici olduğunu söyledi. Kürtçe yayın yapan TRT 6'ya da tepki gösteren Erkal, dil birliğini bozan fantezilerle uğraşmak yerine, dünya ve ilim dili olan Türkçe'nin karşısına başka diller koymanın çok yanlış olduğunu savundu. Erkal, Türk kimliğinin sadece 'ana dili Türkçe olanlar' olarak nitelendirilmesinin Türk kimliği kavramını daraltacağını savunarak, milli
kimliğin mahalli kimliklere rakip olmadığını söyledi. Erkal, 'Atatürksüz bir Türkiye ve Türksüz bir Anadolu' yapılmak istendiğini de savunarak, Türk kimliği yerine şimdi de Yeni Osmanlıcılık hareketi başlatıldığını söyledi.

Etkinlikler kapsamında kuruluş günü olan 9 Şubat Pazartesi günü ise önce Anıtkabir daha sonra da Alparslan Türkeş'in mezarı ziyaret edilecek. Akşam ise yine Anatolia Gösteri Merkezi'nde 40. kuruluş yıldönümü kutlamaları yapılacak.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum