MEZUN OLDUĞU OKULA KÜTÜPHANE KURDU

MEZUN OLDUĞU OKULA KÜTÜPHANE KURDU

Çubuklu hayırsever işadamı Gökhan Fidan mezun olduğu okulu unutmadı. Mezun olduğu Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nun giriş katındaki boş bir sınıfın tadilat ve restorasyonunu yaptırarak "Zenginleştirilmiş Kütüphane" kurdu.

  Şuayip YAMAN

Güncel kitaplar, bilgisayar, dinlenme ve kitap okuma bölümlerinden oluşan kütüphanede, dijital ortamda yaklaşık 400 bin esere yer verildi.

 

Mezun olduğu okula modern bir kütüphane ve okuma alanı kazandıran hayırsever işadamı Gökhan Fidan, 31 yıl önce Yıldırım Beyazıt İlk Okulu’ndan mezun olmuştu. Aynı zamanda ilçemizde eğitime uzun yıllar hizmet vermiş rahmetli Oktay Fidan’ın oğludur.

 

Kütüphanenin açılış törenine; İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Belediye Meclis üyesi Ümit Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İşadamı Gökhan Fidan, Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Mesçioğlu, Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Üzüm, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan,  Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Atlı, Çubuk Yıldırım Beyazıt İlkokulu Müdürü Abdulkadir Pehlivan, Çubuk Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Müdürü Mehmet Tekin ile birlikte okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 

 

‘Z Kütüphane’nin açılış kurdelesini İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve İşadamı Gökhan Fidan birlikte kestiler.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Yıllar önce ben de bu okuldan mezun oldum.

 

Kütüphaneler, kitaplar bizi aydınlatan, bize yenidünyalar sunan değerli hazinemizdir.

 

Hayatta en değerli varlıklarımız çocuklarımız. Onlar için her şeyi yaparız.

 

Kütüphane eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olsun. Hayırsever kardeşimiz Gökhan Fidan’a bu anlamlı ve örnek davranışından dolayı teşekkür ederim. Allah hayırlı kazançlar versin” dedi. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan kütüphanenin açılış töreninden sonra yaptığı açıklamada, “Bu kütüphanenin oluşturulmasına emeği geçen ve katkı sağlayan Çubuklu işadamımız Gökhan Fidan Beye, Okul Müdürü Abulkadir Pehlivan’a teşekkür ediyorum.

 

Hayırsever işadamlarının eğitime katkı yapmaları bizleri çok sevindiriyor. Maddi imkânları yerinde olan diğer okullarımızdaki mezun öğrencileri de bu şekilde, eğitime katkı sağlamaya bekliyoruz” dedi.

 

Mezun olduğu Okul’a bir kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen  Çubuklu İşadamı Gökhan Fidan, “İnsanın  mezun olduğu okula kütüphane kazandırarak vefa borcunu ödemesi büyük bir mutluluk.

 

Biz eğitimi seviyoruz. Çocukların okumalarını ileride iyi yerlere gelmelerini istiyoruz. Bunun yolu da tabii ki okumaktan geçiyor.

 

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın da bu kitaplardan ve kütüphaneden en iyi şekilde  yararlanmalarını ve kendilerini  bilgi dolu bireyler olarak yetiştirmelerini diliyorum. Kütüphane okulumuza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. 

 

Okulun modern bir kütüphaneye kavuştuğuna değinen Okul Müdürü Abdulkadir Pehlivan, hayırsever İşadamı Gökhan Fidan'a teşekkür ettiği konuşmasında., “İşadamımıza şükranlarımızı iletiyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bu kütüphaneden fazlasıyla faydalanacaklar  ve yeni bilgileri buradan öğrenecekler.

 

Zenginleştirilmiş kütüphaneyi “Z Kütüphane" olarak adlandırıyoruz. Burada günlük olarak çocuklarımıza kütüphane tanıtılacak, kütüphane sevgisi aşılanacak. İçerik olarak ise araştırmalar için bilgisayarlarımız var. Çeşitli kaynaklarımız, kitaplarımız ve akıllı tahtamız var. Ayrıca bilgisayarlarımıza yüklenmiş olarak 400 bin kitabımız var.

 

Kütüphanenin maliyeti yaklaşık 51 bin 650 lira oldu.

 

Öğrencilerimiz kütüphanede, elektronik ortamda istediği kitabı okuma şansına sahip olacak.

 

Kütüphanenin, öğrencilere katkılar sağlayacağına inanıyorum.

 

Kültür ve eğitime önem veren duyarlı insanlarımızın artmasını bekliyoruz” dedi.

 

Okul Öğretmeni Celal Aydın ise,  " ‘Z Kütüphane’ sayesinde her sınıf bir ders saatini kütüphanede geçirecek. Kütüphanemizden okulumuzda eğitim gören 610 öğrenci faydalanacak. Gerek görsel gerekse yazılı araçlarla imkânlar ölçüsünde faydalanacağız. Mahallemizde de kütüphane gidemeyen öğrencilerimiz okulumuzdan faydalanabilecekler" dedi.

 

Hayırsever İşadamı Gökhan Fidan, Okul Müdürü Abdulkadir Pehlivan’ın  ‘Z Kütüphane’nin ‘akıllı tahta’ isteğini de geri çevirmedi ve en kısa zamanda bu eksikliğin de giderileceği müjdesini verdi.

 

Kurdele kesiminin ardından açılışa katılan konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

*****

İnşallah; bu kütüphanemiz diğer mezun kardeşlerimiz için de güzel bir örnek teşkil eder, onlarda mezun oldukları okullarına destek verirler.

 

Hayırsever insanlar ilçemize artı değer katıyorlar. Taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun...

kutuphane-vert.jpgkutuphane2-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.