Mezbahaneden Kombinaya

Mezbahaneden Kombinaya

Mühürlenerek Kapanma Tehlikesi ile karşı karşıya olan Mezbahane Takas yolu ile Girişim Entegre'ye devredilmesiyle gelişerek faaliyetini sürdürme imkanına kavuştu.

Girişim A.Ş. 1.500.000 YTL (Bir buçuk trilyon) Yatırımla mezbahada teknoloji yenilemesine gidildi. Şimdi kesim kapasitesi artırılarak sağlıklı şartlarda, daha temiz, daha seri kesimler yapılıyor. Bu yeni yatırımlarla 2. Sınıf mezbahaneden Ankara'nın tek kombinası durumuna geldi. Girişim Entegre A.Ş. Mezbahaneyi teslim aldığında günde 4 büyükbaş, 8 küçük baş kesim kapasitesindeydi. Şimdi ise günlük 300 büyükbaş, 200 küçük baş hayvan kesim kapasitesine ulaşarak Ankara'nın tek kombinası haline geldi. Girişim Entegre'nin takas yoluyla Çubuk Belediyesinden aldığı mezbaha arazisi 23 dönüm, Çubuk Belediyesi'ne verdiği arazi ise 232 dönüm. Çubuk Belediyesi bu araziyi Organize Sanayi Bölgesi olarak değerlendirmek üzere çalışmalara başladı. Nazım imar planında da bu bölge Organize Sanayi Bölgesi olarak onaylandı. Çubuk Belediyesi bu arsa üzerindeki parselasyon çalışmalarını bitirdikten sonra kiralama suretiyle orta ölçekli sanayi ve işadamlarının hizmetine sunacak. Bu çalışmalar sonunda ilçemizin istihdam sorununa da çok önemli bir fayda sağlanmış olacak. Çubuk ekonomisine de daha bir canlılık gelmiş olacak.
Çubuk Belediyesi ve Girişim Entegre A.Ş. arasındaki arazi ile mezbaha takası gerçekleştirmesi sonucunda Çubuk Mezbahasının yenilenmesi, hizmet kapasitesi ve kalitesinin artırılması sağlanırken, bir taraftan da Çubuk Belediyesi büyükçe bir sanayi alanına sahip oldu. Girişim Entegreden takas yoluyla alınan bu arsa Büyükşehir Belediyesi tarafından da sanayi bölgesi olarak kabul edildi. Çubuk Belediyesi bu arsa üzerindeki parselasyon çalışmalarını bitirdikten sonra kiralama suretiyle orta ölçekli sanayi ve işadamlarının hizmetine sunacak. Bu çalışmalar sonunda ilçemizde yeni iş alanları yaratılarak işsizliğin çözümüne önemli bir fırsat yaratılmış olacak.
2. Sınıf Mezbahadan Ankara’nın Tek Kombinası durumuna dönüşen Girişim Entegre Et Kombinası ile ilgili olarak faaliyetlerini açıklayan Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ŞAN gazetemize şu açıklamaları yaptı:
Basında çıkan Çubuk Mezbahası ile ilgili haberler tamamen asılsız iddaalardan ibarettir. Konu mahkemede olup Türkiye Cumhuriyeti adaletine sonsuz güveniyor ve haklı olunan konuda adaletin yerini bulacağını biliyoruz bu asılsız ve haksız iddaalar Çubuk'un ilerlemesini istemeyen birkaç kendini bilmezin iftiralarıdır.
Girişim Entegre Et ve Gıda San.Tic.A.Şirketimize ait tesisler 1974 yılında mezbaha olarak çalışmaya başlamıştır.Tesisler Şirketimiz tarafından 2004 yılında devir alındığında 2.sınıf mezbaha ruhsatına sahipti, bu ruhsata göre günlük 4 büyükbaş 8 küçükbaş kesim yapma hakkına sahiptik. 2 sınıf mezbaha ruhsatı ile bu tesisin çalışıp kar etmesi sizlerinde taktir edeceği gibi imkansızdır.
Biz Girişim Entegre Şirketi ortakları olarak kesinlikle vurgun için değil İlçemizin menfaatlerini düşünerek kendimize ait olan trampa ettiğimiz yer mezbaha tesislerinden çok daha değerli olmasına rağmen Çubuk İlçemizin ekonomisinin kalkınması kırmızı et sektörünün et sanayi haline dönüşmesi için fedakarlığa katlanarak zararımıza olan bu trampaya razı olmuşlardır. Günde 4 büyükbaş 8 küçükbaş kesimi yapan bir işletme ne Çubuk ilçesine ne de Çubuk Belediyesine hiçbir katkısı olmayan ve kar getirmeyen hatta zarar veren atıl bir tesis olarak kısa süre içerisinde kapanmak zorunda kalacaktı. Zaten Türkiye standartlarında bu tür tesislerin ömrü 20 yıldır. Yenilenmediği müddetçe bu tür tesislerin rantabl olması mümkün değildir.
Biz Girişim Entegre ortakları olarak tesisi devraldıktan sonra hızla yeni yatırımlara giriştik. 1,5 milyon YTL harcayarak 2. sınıf mezbaha tesisini KOMBİNA haline getirdik. Günlük 4 büyükbaş 8 küçükbaş olan kesim kapasitesini 300 büyükbaş 200 küçükbaşa çıkardık. Ruhsatlarımızı aldık şu anda Ankara İlinde sadece Girişim Entegre Et ve Gıda San.Tic. A. Şirketimize ait tesisler kombina ruhsatına sahiptir. Tesislerimiz kısa süre içerisinde Avrupa Birliği standartlarında modern bir kombina tesisi olmuştur.
Çubuk Belediyesi yaptığı bu trampa sayesinde hem zarar ettiği bir işletmenin yükünü üzerinden attı hem de büyük yatırımlara rahatlıkla sunabileceği organize sanayi bölgesine sahip oldu. Çubuk Belediyesi Çubuk ekonomisine canlılık ve hareket kazandırarak ilçemize büyük faydalar sağladı.
Tesislerimizde insan sağlığı ve gıda hijyenine önem verilmekte olup kaliteli ve sağlıklı etler üretilmektedir. Girişim Entegre Et ve Gıda San. Tic. A.Şirketimiz ortaklarıyla Çubuk'ta bir ilki gerçekleştirerek Çubuk Ekonomisinin lokomotifi olan hayvancılığı sanayi haline dönüştürmüştür. Modern kesim tesisleriyle kaliteli sağlıklı güvenilir et üretilmesini ve tüketilmesini sağlamıştır.
Ne hikmetse laf üretenle iş üreten istihdam meydana getiren üretim yapan terazinin aynı kefesine konuyor ve tartılıyor, laf üreten taltif övgü bekliyor iş üreten üretim yapan çalışan vurguncu oluyor. Bizlere laf değil üretim icraat lazım bu ülke ancak bu şekilde kalkınır İlçesini, Ülkesini seven her zorluğa karşın çalışır, çalıştırır üretim yapar, ihracat yapar ve bundan büyük haz ve mutluluk alır.
Belediye mezbahası belediyenin sırtında bir kamburdu. 2004 yılında devir
aldığımız mezbahada 18 personelle işe başladık bu gün 2007 yılında et kombinasında 44 personel çalışmaktadır. Kesim sayısı ve et üretimini arttırarak devletimize vergi geliri artışı sağladık. Şirketimizin 2006 yılında ödemiş olduğu SSK, Muhtasar, KDV ve Kurumlar vergi toplamları 330.000 YTL dir. Bu mudur vurgun belediyeyi zarardan kurtarıp ülke ekonomisine gelir kazandıranların teşekkür edileceği yerde vurguncu gibi göstererek bu ilçeye, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır kendi kişisel menfaatlerini tatmin uğruna ülke kalkınması için elini taşın altına koyan 90 kişilik güzide bir topluluğu dağıtmaya güçleri yetmeyecektir.
İleride daha da büyük yatırımlar yaparak Çubuk etini marka haline getirecek hızla büyüyerek bizlere engel olmaya çalışanlara Çubuk'un ekonomisine kazandırdıklarımızla hak ettikleri dersi vereceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.