Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi

Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ Projesi'nin kapanış toplantısı düzenlendi.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki Eğitim İşbirliği ve Ağ projesi ‘Vocatıonal educatıon cooperatıon and network’ (VECNET) adlı Avrupa Birliği Projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen kapanış toplantısına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengiz Akbayrak, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk ve okul müdürleri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Taner Aşçı, mesleki eğitim işbirliği ve ağ projesinin 4 ülkeden 7 mesleki eğitim ile ilgili kurum ve kuruluşu bir araya getiren bir proje olduğunu söyledi. Hayat boyu öğrenme programlarının mesleki eğitim alanı olan ‘Leonardo Da Vinci’ başlığı altında yer aldığını hatırlatan Aşçı, Türk Ulusal Ajansı aracılığı ile hibe sözleşmesi şeklinde yürütülen proje çalışmasının 2 yıl sürdüğünü kaydetti.

Projenin ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından üretildiğini ve genel koordinasyonu ile yürütüldüğünü hatırlatan Aşçı, ’’Projemiz ile sektörlerin tarihi gelişimi, güncel ihtiyaçları ve gelecekte muhtemel sektörlere yönelik varsayımlarını ortaya koymak, mesleki eğitim kurumlarında hali hazırda uygulanmakta olan mesleki eğitim tekniklerini karşılaştırmak ve mesleki bilgi ağı oluşturarak bu ağı sürekli güncellemek amaçlanmaktadır. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 126 bin Euro’dur, ancak bu bütçenin 18 bin Euro’su ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından kullanılmıştır. Bu yıl başlayacak ve 2 yıl sürecek yeni proje çalışmamızın toplam bütçesi ise 198 bin 763 Euro dur’’ dedi.

Belediye olarak da kendilerinin yeni projeler üretmek için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu tür projelerin ilçede her alanda artırılmasının gerektiğini belirtti.

Proje ekibinden Sabinov ve Çubuk arasında çeşitli projeler hazırlanmasını da isteyen Başkan Acehan, ’’İlçemizi geliştirmek ve yeni bir şeyler yapmak için el ele vererek bu tür projeler üretmemiz gerekmektedir. Hem kalkınma ajansı hem de Avrupa Birliği ajansı kaynaklarını kullanarak her alanda çok sayıda yeni projeler yapmalıyız. Bu anlamda ben özellikle ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün proje alanında çalışanlarını ve Taner Aşçı kardeşimizi tebrik ediyorum, güzel bir çalışma ortaya koymuşlar. Dilerim ki Taner Aşçı kardeşimizin kurumlar arası koordinasyonunda tüm kurumlarında bu tip yeni projeleri hayata geçirmesini istiyorum. Kardeş şehrimiz Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan ile yaptığımız görüşmelerde iki şehir arasında ilişkilerin artırılması için AB projelerinden faydalanılması konusunda mutabakat sağladık. Bu nedenle özellikle Sabinov ve Çubuk arasında eğitim, sosyal ve ekonomik alanlarda yeni projeler yapılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, mesleki eğitim işbirliği ve ağ projesinin özenle hazırlanmış ve çok ciddi bir proje olduğunu söyledi.

İlçe olarak bundan sonraki süreçte projelere daha çok ağırlık vereceklerini vurgulayan Şahin,’’ İlçemiz proje üretme sayısı bakımından yeterli bir düzeyde değildir. Ama bizim şöyle bir avantajımız var, proje üretebilecek yetenek, bilgi ve donanıma sahip proje birimimizde arkadaşlarımız var. Biz bu potansiyellerimize paralel olarak alanlarında istihdam edebilirsek önemli çıktılar alabiliriz. Turizm, hayvancılık, tarım, sosyal kültürel, termal su alanlarımız ve maalesef olmasa iyi ama birde sosyal sorunlarımız var. Biz bunlar üzerine oturup kafa yorsak sayısız projeler üretebiliriz. Bütün kurumlarımızın işbirliğinde bu alanlarda projeler üretmemiz gerekmektedir. Bundan sonra bende projeler üretilmesi yönünde çalışmalara ağırlık vereceğim’’ diye konuştu.

Başarıların artık projelerle ölçüldüğünü ifade eden Şahin, kurumların hizmet için hem ulusal hem de uluslararası alanlarda projeler yapmak zorunluluğuna işaret etti.             

Toplantı, ilçede yapılması gereken yeni projeler, faaliyetler, sorunları ve çözüm önerilerinin görüşülmesiyle devam etti.

Kaynak:Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.