Mertoğlundan Çanakkale Mesajı

Mertoğlundan Çanakkale Mesajı

Saadet Partisi Çubuk Belediye Başkan Adayı Ekonomist Yusuf MERTOĞLU , 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale"yi; “Silah gücünün-iman gücü karşısında diz çöktüğü bir şeref sayfası olarak” nitelendiren MERTOĞLU ; “bu vatan ecdadımızdan bize kalmış bir miras değil, canları pahasına koruyup teslim ettikleri kutsal bir emanettir. Teferruatlarla, suni ayrışmalarla, kutuplaşmalarla, boş tartışmalarla zaman kaybetmek yerine, Ülkemize ve Çubuk İlçemize Hizmette kararlılığımızı ortaya koymalıyız” dedi.

MERTOĞLU mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale tarihin akışını değiştiren bir destanın adıdır.

Çanakkale silah gücünün-iman gücü karşısında diz çöktüğü bir şeref sayfasıdır.

Milletimiz bundan 94 yıl önce, vatan sevgisi konusundaki fedakârlığını ve bağımsızlık konusundaki kararlılığını Çanakkale"de 250 bin şehit vererek ortaya koymuştur.

Sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist devletler, milletimizin sahip olduğu inanç karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır.

Çanakkale milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük delilidir. Hiçbir bölge, hiç bir belde ve hatta hiçbir aile yoktur ki; Çanakkale"de şehit olmuş bir ferdi bulunmasın. Ecdadımız; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Sünnisi ve Alevisiyle omuz omuza direndi, kol kola şehit düştü.
Çanakkale"yi geçilmez yapan da bu inanç ve kardeşlik bağı oldu.

Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece İlçemiz ve Ülkemiz geleceğe güvenle yürüyecektir. Çanakkale"yi Çanakkale yapan değerlere sahip çıktığımız sürece hiç bir güç milletimizin bağımsızlık konusundaki iradesini kıramayacaktır.

Çanakkale tarihimizin en şerefli sayfalarından biri olduğu kadar dünya tarihinin de en dramatik savaşlarından biridir. Öyle ki; binlerce genç lise diploması yerine şehitlik payesi almayı tercih ettiği için birçok okul mezun verememiştir.

Çanakkale alınması gereken derslerle doludur. En büyük ders ise, bu vatanın ecdadımızdan bize kalmış bir miras değil, canları pahasına koruyup teslim ettikleri kutsal bir emanet olduğudur. Teferruatlarla, suni ayrışmalarla, kutuplaşmalarla, boş tartışmalarla zaman kaybetmek yerine, Yeniden Büyük Türkiye"yi ve yaşanabilir bir Çubuk oluşturma kararlılığını ortaya koymalıyız.

18 Mart Çanakkale Zaferi"nin 94 yılı vesilesiyle, başta 250 bin şehidimiz olmak üzere bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum