Mertoğlu'ndan Basın Açıklaması

Mertoğlu'ndan Basın Açıklaması

Saadet Partisi Çubuk Belediye Başkan Adayı Ekonomist Yusuf Mertoğlu, bir basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Çubuk Belediye Başkan Adayı Ekonomist Yusuf Mertoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul müdürlerine “İsrail mallarını boykot etmeyin” genelgesi gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"in Başbakan Erdoğan"ın Davos"ta ortaya koyduğu tavır ile tamamen çelişen bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye"deki bütün okul müdürlüklerine bir genelge göndererek,”İsrail mallarını boykot ettirmeyin"uyarısında bulundu.


Doç. Dr.Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul müdürlerinden boykotların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgenin zamanlaması da dikkat çekti. bütün toplum kesimlerinde İsrailli firmaların ürünlerine karşı oluşan duyarlılığın hat safhaya çıktığı bir dönemde bu genelgenin yayınlanması manidar karşılandı.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,13 şubat"ta bir genelge yayınlayarak İsrailli firmaların ürünlerine karşı halkın kendi iradesi ile başlattığı boykot eylemine öğrencilerin kesinlikle katılmamasını istedi. genelge okul müdürlerinde şok etkisi yaparken, eğitim camiasında ise infiale neden oldu. Başbakan Erdoğan"ın Davas"ta ki çıkışı ile tamamen çelişen genelgede Hüseyin Çelik, öğrencilerin İsrailli ürünlere karşı boykota katılmamasının gerekçesi olarak da yaşanan ekonomik krizi gösterdi.
Söz konusu genelgede “İsrail"in Gazze"ye yönelik saldırılarını finanse ettiği” iddiasıyla Türkiye"de bulunan birçok uluslar arası şirkete ve ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapıldığı, çeşitli kurumların bu yönde girişimleri olduğu, bu faaliyetlerde okullarımızın ve öğrencilerimizin de kullanılabileceği duyumları alınmaktadır.”diyen Bakan Çelik,”global ekonomik krizden etkilenmemek ve Gazze"deki barış sürecini olumsuz etkilememek için, okullarımızda yukarıda belirtilen olumsuz girişimlerin(boykot)olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim”dedi.


Saadet Partisi Çubuk Belediye Başkan Adayı Ekonomist Yusuf Mertoğlu;
genelge derhal geri çekilmelidir,
Mertoğlu, ülkemizde ve ilçemizde infiale yol açan bu genelgeyi sert bir dille eleştirerek,”sayın çelik"in yayınladığı bu genelge bizi hayretlere düşürdü”dedi. Başbakan Erdoğan"ın Davos çıkışını hatırlatan Mertoğlu,”Davos"taki çıkış ile bu genelge tamamen çelişiyor”diye konuştu. İsrail"i Gazze"de işlediği soykırıma karşı,halkımızın İsrailli firmaların ürünlerine karşı başlattığı boykotun bir insanlık görevi olduğunu bildiren Mertoğlu,”bu katliamda payı olanların ürünlerini alarak onların yanında olmamız mümkün değildir”dedi ve genelgenin derhal geri çekilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum