Mertoğlu: "Hz.Ali'nin Siyaset Tazına Sahibiz"

Mertoğlu: "Hz.Ali'nin Siyaset Tazına Sahibiz"

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf MERTOĞLU, Aşure günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf MERTOĞLU,

Aşure günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin ile beraberindeki 72 müslümanın hicri 61. senesinin Muharrem ayının onuncu gününde Yezid'in emriyle günlerce aç ve susuz bırakıldıktan sonra öldürüldükleri için o güne "Aşura Günü" denildiğini hatırlatan MERTOĞLU "Bizi, gerek Sünni, gerek Alevi-Bektaşi tüm toplumumuzu birleştiren özel günlerden biri de Aşure günüdür. Üzerinde yaşadığımız toprakları mübarek kılan ve bizi kardeş yapan tüm değerlerimizin geleceğe aynen intikalinin öneminin bilinci içerisinde aşure gününü hatırlatıyor ve kutluyorum" dedi.

Başından itibaren siyaset yapma tarzlarını "Hazreti Ali Tarzı" olarak niteleyen MERTOĞLU"Biz Hazreti Ali'nin siyaset tarzını benimsiyoruz. Yani sözünü doğru söyleyen, çekinmeden söyleyen, ilkeli davranan, o anda kendi aleyhine olsa dahi ilkesinden vazgeçmeyen bir siyaset tarzını ve siyaset üslubunu pahası ne olursa olsun benimsiyoruz. Biz asla Yezid siyasetinin yanında, tarafında, gölgesinde olmayız. Yezid siyaseti pragmatistir, ilkesizdir, kendi çıkarına olan şeyi bu gün izler, yarın güç gördüğü zaman gücün karşısında geri döner. Kendisi güç sahibi olduğu zaman da başkalarını gücünün altında ezmeye kalkar. Yezid siyasetinin üç temeli vardır; saltanatçıdır, servetçidir ve sulta yanlısıdır. Biz Yezid siyasetinin içerisinde olmayacağız. Bizim yolumuz, gerçekten Hazreti Ali'nin benimsemiş olduğu siyaset prensipleridir. Ehl-i Beyt'in siyaset prensipleridir" şeklinde konuştu.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde ÇUBUK Belediye Başkanlığını kazanmaları halinde toplumun her kesiminin ihtiyaçlarını nesnel değerler çerçevesinde karşılamaktan onur duyacaklarını belirten MERTOĞLU"Bizim dönemimizde her vatandaşımız ayırımsız en büyük hizmeti alacaktır. Yönünü sadece bir kesime dönüp, diğerlerine yüzünü ters dönen bir anlayışa asla sahip olmayacağız. İnsanımızın her biri bizim için değerlidir. Biz önyargısız ve kardeşçe bir hizmet ortamı vaat ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.