Meral Kayan'dan Basın Açıklaması

Meral Kayan'dan Basın Açıklaması

Çubuk Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı MeralKayan, yerel bir gazetede hakkında çıkan haber ve iddialar hakkındabasın açıklaması yaptı.

 Çubuk Belediyesi Meclis Üyesi ve Çubuk Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Kayan’ın “Çubuk Belediyesi Meclis” toplantısında yaptığı bir konuşmayla ilgili olarak ulusal ve yerel basında çıkan haberlere ilişkin  Basın Açıklaması:

                      1-Habere konu olan Çubuk Belediyesi  Mayıs ayı 2. Dönem 21.Meclis toplantısında, gündemin 1. Maddesi gereği saygı duruşu ve istiklal Marşı okunması sonrasında, yapmış olduğum öneri,  İstiklal Marşı’nın okunmasına  ve İstiklal Marşı’nın temsil ettiği mana ve ruha kesinlikle  karşı değildir ve bu şekilde yorumlanamaz.

                      2-Önerimin amacı,9 Ekim 2005 tarihli resmi gazetenin 25961 sayılı nüshasında belirlenen Belediye Meclisi Çalışma Usul ve Esaslarını Belirleyen Yönetmelikte, Belediye Meclis Toplantılarının saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacağı konusunda bir madde olmadığını ve ülkemizdeki Meclis Toplantılarının büyük kısmında böyle bir uygulamanın bulunmadığını ifade etmekti.  Buna rağmen Milli Marşımızın ahenkli ve düzgün okunmasından bir rahatsızlık duymam asla söz konusu edilemez. Ancak Belediye Meclis’inin açılışında İstiklal Marşı’nın usulüne uygun ve ahenkle okunamaması nedeniyle, durumdan rahatsızlık duydum ve böyle bir öneride bulundum.

                      Söylemlerimin yanlış anlaşılmaması için de arkadaşlarımı üzerine basa basa uyardım.  Ve İstiklal Marşı’na kesinlikle karşı olmadığımı tekrar tekrar belirttim.

                      3-Atatürk ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu ‘Büyük Kurtuluş’ mücadelesinin sonrasında kazanılan zaferin ve bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marş’ımızın en güzel şekilde okunmasını ve okunan Marş’tan alınacak manevi haz ve duygunun en yüksek düzeyde yaşanmasını, Vatan ve Milletimizin bütün yüce değerlerine yürekten bağlı  bir, Türk ve Müslüman kadını olarak, samimiyetle istemekteyim.

                      Kastım, Milli Marşımız usulüne uygun ve ahenkle okunamıyorsa, Meclis çalışma yönetmeliğinde bile olmayan bu uygulamanın yapılmamasının,  uygunsuz ve eksik yapılmasından daha doğru olacağını ifade etmekti. Ama bu söylemlerim art niyetli birileri tarafından yanlış anlaşılmıştır.

                      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                                                                 

                                                                                                                                Meral Kayan

                                                                                                                 Ak Parti Belediye Meclis Üyesi          

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum