Melikşah Hamamı Eski Günlerini Arıyor

Melikşah Hamamı Eski Günlerini Arıyor

Melikşah Köyü'ndeki tarihi hamam ilgisizlikten yok olmak üzere. 1979 yılına kadar fonksiyonel olan tarihi hamam Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü tarafından da ziyaret edilmişti.

Şimdi harabe haline gelen hamamı köylüler yeniden eski hüviyetine kazandırmak istiyor. Tarihi kaynaklarda Melikşah köyündeki hamamın 1402 Ankara savaşından sonra Timur tarafından kızı Melikşah adına yaptırıldığı belirtiliyor.

Melikşah Köyü sakinlerinden Hacı Yılmaz, köylerinde bulunan tarihi bir eserin harabe görüntüsüne gönüllerinin razı olmadığını söyledi. Yılmaz, "Tarihi bilgilere göre bu hamamın geçmişi yüz yıllara dayanıyor. Son dönemlerde Türkiye'nin her köşesinde tarihi eserlere sahip çıkılırken Ankara'nın merkezindeki bir eserin kaderine terk edilmesine gönlümüz razı değil. Yetkililerden gerekli ilginin gösterilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu. Kuzey Anadolu fay hattının güney kollarından Çerkeş–Orta –Çubuk kolunun güney ucunda kaynağı bulunan hamam şifalı olduğu gerekçesi ile Timur tarafından bir açıkhava banyosu şeklinde imar edilmiş. Suyu deri hastalıklarına iyi geldiği bilinen hamam, 1979 yılında yapılan sondaj çalışmaları sonunda suyunu kaybetmiş ve kurumuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum