MELİKŞAH CAMİİ YENİ MÜŞTEMİLATLARLA MODERNLEŞTİ...

MELİKŞAH CAMİİ YENİ MÜŞTEMİLATLARLA MODERNLEŞTİ...

Melikşah Mahallesi’nde bulunan “MELİKŞAH CAMİİ” şadırvan, morg ve tuvalet gibi yeni eklentilerle modern bir hale getirildi.

 Şuayip YAMAN

Daha önce de: Harim (namaz kılınan mekân), Mihrab (kıble yönünün belirleyen yer), Minber, Vaaz Kürsüsü,  Müezzin Mahfili, Son Cemaat Mahfili (namaza yetişemeyenlerin sonradan namazlarını kılabilmeleri için ayrılan yer) minare, avlu ve merdiven tüneli gibi mekânlar modern ve çağdaş hale getirilmişti.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve beraberindeki protokol gecikince şadırvan ve müştemilatının açılışı orada hazır bulunan protokol tarafından yapıldı.

 

Dr. Acehan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve beraberindekiler açılış yapıldıktan sonra teşrif ettiler, İmam Hüseyin Mahallesi’ndeki bir etkinlikten dolayı geç kalıklarını beyan ederek, mazeretlerini beyan ettiler. 

 

Açılış töreni Melikşah Camii imamı Nazif Güller’in Kur’an tilaveti okumasıyla başladı.

 

İlçe Müftü vekili ve İlçe Vaizi Hüseyin Dinler, “Yüce rabbimiz kitabında

Allah’ın mescitlerini inananlar imar ve inşa eder. 

 

 “Yüce Peygamberimiz “kişi öldüğü zaman amel defteri kapanır. Yalnız şu üçü bundan müstesnadır; Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden Salih evlatlar” buyurmuşlardır.

 

Ta uzaklardan bakıldığında görülebilen cami minareleri, oraların, o beldelerin İslam beldesi olduğuna dalalettir.

 

Yüce Allah; Bu güzel, bu cennet yurdu her türlü felaket, musibet ve düşman saldırılarından korusun. Birlik ve beraberliğimize zarar verdirmesin.

 

Yaptığınız hizmetler yöremize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun.”

 

Melikşah Köyü Güzelleştirme ve Cami Yapma - Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Soydan, “ Görev yaptığım süre içerisinde; Kur’an Kursu ve kaderine terk edilmiş eski camiyi tümüyle restore ederek Kur’an kursu ve dernek için hizmet binası haline getirdik. Mevcut okulların tadilat ve tamiratlarını yaptık.

 

Mezarlıkları tümüyle elden geçirdik Mezarlığın her köşesine çeşme, tüm ara yollarına kilitli taş, araç ve gereçler için bir depo yapımı ile ağaçlandırma işlerini yaptık.

 

Cami girişlerine poli karbon malzemeden tüp geçitler yaptık. Camii minaresinin aydınlanma sistemini yaptık. Kamer sitemi kurduk.

 

Minarelerin genel bakım ve onarımlarını yaptık.

 

En son olarak şadırvan, morg ve tuvaletler yaptık. Destek veren, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.”

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep TAŞ, “ Burada bir başarı hikâyesi var.

 

Melikşah Camii yapılmadan önce, Dernek bütçesi 2014 yılı itibariyle 150 bin lira civarında idi.

 

Ondan sonraki yıllar itibariyle bir milyar civarında daha yatırım yaparak adeta toplu yaşam alanlarının ele alınmayan bir yanı kalmadı.

 

Özellikle yeni caminin yapılması ile kaderine terk edilen metruk haldeki eski cami yeniden işlevsel bir hale getirildi.  

 

Toplumumuza, köyüne-köylüsüne nasıl hizmet verilebilir! İşte bunun cevabı burada..

 

Yerel medyada birileri “STK’lar ne iş yapar?” diye soruyorlar ve adeta karanlığa kurşun sıkıyorlar. İşte burada bu sorunun cevabı net bir şekilde veriliyor.

 

Burada bir emek, bir katkı var. Emeği geçen hepinizden hepimizden Allah razı olsun...

 

Bu Derneğimiz gibi ilçeye faydası olan daha nice başarılı dernekler var.

 

Bu hayır hasenatın yapımında emeği geçen, katkı ve destek sağlayanlardan Allah razı olsun.”

 

Köy Muhtarı Mahmut Özdemir, “Başkanımız görev yaptığı süre boyunca köyümüze sadece hisse tapusu dağıtmaya gelmişti. (30 Ocak 2017)

 

Açılışımıza ise yetişemedi. Buraya gelmeden önce İmam Hüseyin mahallesine uğramış. Mahallemize ise geç geldi. Başkanımızın Mahallemize daha çok gelmesini istiyoruz.”

 

Açılış Töreni;

 

Protokol konuşmalarının ardından açılış törenine geçildi.

 

Aşılış kurdelesi; CHP Çubuk İlçe Başkanı Vural Çokcan, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı eski müftü Mustafa Aydos, İlçe Müftü vekili Hüseyin Dinler, ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş,

Melikşah Mahallesi Muhtarı Mahmut Özdemir, Melikşah Camii İmamı Nazif Güller, Melikşah Köyü Güzelleştirme ve Cami Yapma - Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Soydan tarafından kesildi.

 

Açılışı yapılan şadırvan, morg ve tuvaletler yetkililer tarafından gezdirilerek bilgilendirildi.

 

 

Sadaka-i cariye nedir?

 

  • Sadaka-i cariye, devam eden hayır-hasenat demektir. Cami, vakıf, çeşme, yol yapmak, ağaç dikmek, okul, su kanlarlı yapmak gibi, insanlara faydası olan her şey.

 

  • Faydalı eser bırakmak, dinimize dünyamıza faydalı olan her eser buna dahildir. Mushaf, fıkıh kitabı, tefsir kitabı, ilmihal kitabı, tıp kitabı, fizik, kimya kitabı faydalı kitaplardandır.

 

Kasetler, CD’ler, filmler faydalı olmak şartı ile hepsi sadaka-i cariye hükmündedir. Faydalı bir radyo, faydalı televizyon, faydalı gazete, faydalı dergi, faydalı bir internet sitesi gibi her çeşit yayın, sadaka-i cariyeye dâhildir.

 

  • Salih çocukların duası ve istiğfarları, birer sadaka-i cariyedir. Yani ana babanın defterine hep sevap yazılmasına sebep olurlar. Çocuklar, ölmüş ana babaları için, kurban keserse, Fatiha okursa, sadaka verirse, yemek yedirirse yahut dua ederse ana babasının günahları af olur, amel defterlerine sevap yazılır.

 

Mesela İbrahim Aleyhisselam , “Ey Rabbimiz, (Kıyamette) hesaba çekildiği gün; beni, ana-babamı ve bütün müminleri mağfiret et” diye dua etmiştir.

 

meliksah-acilis-18-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.