Melih Gökçek: ''Ankara'da 10 Bin Kişilik Anket Yaptırdık...''

Melih Gökçek: ''Ankara'da 10 Bin Kişilik Anket Yaptırdık...''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anayasa referandumuyla ilgili 10 bin kişilik yeni bir anket yaptırdığını belirterek, ‘Evet’ oyları yüzde 55 çıktı. Bu oranın yüzde 57-58’in altında çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anayasa referandumuyla ilgili 10 bin kişilik yeni bir anket yaptırdığını belirterek,  ‘Evet’ oyları yüzde 55 çıktı. Bu oranın yüzde 57-58’in altında çıkacağını  düşünmüyorum” dedi.

Gökçek, FETÖ terör örgütünün, cezaevlerindeki tutukluları arasında isyan çıkartıp kaçma hazırlığında olduğunu da söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan "Hafta Sonu" programında Gazeteci Hakan Çelik'in konuğu olan Gökçek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gökçek, Çelik’in kendisine yönelttiği referandum sonuçlarına yönelik sorusuna, “Ben Ankara’yı Türkiye için ölçü kabul ederim. Ankara’da ne çıkarsa, Türkiye ortalaması bir rakam aşağı, bir rakam yukarı aşağı çıkar. Ankara’da 10 gün olmadı daha yeni bir anket yaptırdım. 10 bin kişi katıldı. Kararsızlar dağıldıktan sonra Ankara’da yüzde 55 ‘Evet’ çıkıyor, yüzde 44 küsur ‘Hayır’. Ben daha üstte bekliyorum. Propaganda dönemine yeni başlanıyor. Türkiye genelinde ‘Evet’in 57- 58 altında çıkacağını düşünmüyorum” cevabını verdi.

 

-“ARTIK NEREDEN OLURSA OLSUN DARBE GERÇEKLEŞMEZ"

Son günlerde yeni bir darbe girişimi olacağı yönünde söylentiler olduğunu belirten Çelik’in, “Yeniden FETÖ kalkışması yaşanır mı?” şeklindeki sorusu üzerine de Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Türkiye’de artık darbe tarihe karışmıştır. Nereden olursa olsun gerçekleşmez. Bu tamamen kendi kitlesini ayakta tutmak için FETÖ tarafından yayılıyor. Dikkat ederseniz, sürekli tarihler vererek o tarihlerde bir şeyler olacağını söylüyor. Şimdi yeni bir propaganda başlattılar. İşte 'Mart ayıyla Nisan ayını bekleyin, Türkiye’de acayip bir darbe olacak' diyorlar. Bu lafı kendi tabanı vasıtasıyla yaymaya çalışıyor. Herhangi bir darbe olamaz, neden olamaz?

Birincisi şu; şu anda askeriyenin içerisinde 15 Temmuz darbesine karşı çıkan en az 100-200 bin civarında genç var. Yani herhangi bir kıtada herhangi bir subay ‘darbeye gidiyoruz dese’, önce bu asker bunlara karşı çıkar. Direkt olarak Halisdemir’in yaptığı gibi, çeker kafadan vurur. Dolayısıyla bunların tek çaresi suikast. Suikast her zaman olabilir ama darbe yapamazlar. Çünkü güçleri yetmez.”  

İkincisi de şu; Türkiye’de inanılmaz silahlanma oldu. Bu bir realite. Ben bunu kesinlikle tasvip etmediğimi söylüyorum. Özellikle bu silahlanmanın meşru hale gelmesi için tıpkı Amerika’da olduğu gibi herkesin ruhsat alması gerektiğini düşünüyorum. Bunlara geçmişte bir suçu yoksa, silahın resmi olarak verilmesi, her şeyin kontrol altına alınması için iyi olur. Ama çoluk çocuk pompalı tüfek aldı. İnsanların silahları ruhsatlı olmalı.” 

 

- “YATAKLARI YAKIP, DIŞARIDAN AİLELERİ DE HÜCUM EDECEK”

Başkan Gökçek, Çelik’in “Size yönelik bir tehdit alıyor musunuz?”sorusuna  “Tabii alıyoruz ama bu önemli değil” yanıtını verdi. Başkan Gökçek, FETÖ’cülerin son çare olarak hapishanelerde isyan çıkaracağını belirterek şöyle konuştu:

"FETÖ'cüler hapishanelerde büyük bir hazırlık içinde. Müebbet hapis cezası almış kişileri yanlarına alarak adli bir tepki içerisine girecekler güya. Bir anda hapishanelerde isyan çıkartmayı, aileleri hapishaneye doğru yüklemeyi, yüklenince hapishanelerden kaçmayı düşünüyorlar. Yatakları yakacaklar, insanlar bahçeye alınacak. Dışardan diğer FETÖ'cüler hücum edecek, diğer FETÖ'cüler de kaçacak. Böyle bir teşebbüste bulunmak istiyorlar . Çünkü mahkum olacaklarını biliyorlar. Davalar açıldıkça görüyorsunuz, neler yapmışlar neler Tabii ki devlet de biliyor, önlemini alıyor.”

 Siyasetçiler içinde FETÖ'cülerin özel haberleşme programı By lock’u kullananlar bulunup bulunmadığı sorusunu Gökçek,  “AK Parti milletvekilleri ve bakanlar arasında Bylock’cu olduğunu düşünmüyorum. Olduğu yönündeki düşünceler de AK Parti’yi karıştırmak için öne sürülüyor" dedi.       

 

-"AKŞENER'İN HANGİ MİTİNGİNİ FETÖ ORGANİZE ETMEDİ?"

  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisini FETÖ'cülerden temizlediğini belirten Gökçek, şöyle devam etti:

“Bu sadece MHP’de oldu. Sayın Bahçeli çok dik durdu. Hepsini tespit edip tavsiye etti. Meral Akşener ve avanesinin tamamen FETÖ ile irtibatı olduğunu bilmeyen yoktur. Elbette var, sloganlarına bir bakın, söylemlerine bakın. FETÖ kötü filan demedi. 'Beni ilişkilendiriyorlar, yanlış' dedi, geçti. Anadolu'da hangi mitinglerini FETÖ'cüler organize etmedi? Bir sual soruyorum. Ben bunları ifade ettim, beni dava etti. Davayı da kazandım. Takipsizlik aldım."

CHP'de de FETÖ ile ilişkili olan vekiller bulunduğunu ifade eden Gökçek, "Bunu televizyonlarda söyledim. Beni dava edemediler. Ben kitap yazdım bu konuda, yakında piyasada olacak. Beni mahkemeye versinler. Bu kitabın içindeki her şey belgeli" diyerek kitabı gösterip, içeriğinden de örnekler verdi.

Gökçek, “Öyle bir organizasyon ki şunu kabul etmek lazım. CIA ile yarışırlar. Bunlar sadece bizim için tehlikeli değil. FETÖ’nün söylediği ifade var; 'Bizim için Türkiye elden giderse gitsin, bizim bütün dünyada teşkilatımız var. Bir gün Amerika’yı da ele geçireceğiz' diye" şeklinde konuştu.

 

-“TÜRKİYE, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARIN FLAŞ DEVLETİ”

Bazı ülkelerin, FETÖ’cüler iteslim etmemesi yönünde kendisine iletilen soru üzerine de değerlendirmede bulunan Gökçek, şunları söyledi:    

“Trump eder mi etmez mi bilemiyorum. İnşallah eder… Yunanistan ilk başta vermeye niyetliydi. Avrupa Birliği’nin baskısından dolayı teslim etmedi. Almanya’nın durumu değişik. Almanya gerçekten Türkiye’nin dağılmasını, bölünmesini, parçalanmasını istiyor.  Türkiye, önümüzdeki yılların flaş devleti. İnanılmaz bir kalkınma var. Türkiye, masum milletlere yardım ediyor. Dünyada hiçbir ülkenin yapmadığı yardımları yapıyor. Böyle bir ülkeden korkmaz mısınız?”

Programın sonunda Çelik’in, "Bundan sonra siyasi hayatınıza nasıl devam edeceksiniz?" sorusuna ise Gökçek,  “Kariyerime belediye başkanlığı olarak devam etmek istiyorum. Partim, Cumhurbaşkanım, önümüzdeki süreç için diyorum eğer Devlet Başkanımız isterse, devam etmek istiyorum” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum