Mehmet Özhaseki Ankara için 111 projesini açıkladı

Mehmet Özhaseki Ankara için 111 projesini açıkladı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki projelerini açıkladı. Çocuk şehri projesini hayata geçireceklerini belirten Özhaseki, "13 adet millet parkı yapılacak" dedi.

Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Kültür yolu projesini Ankara'mıza kazandıracağız. Özel yürüyüş yolları yapılacak. Onlarca proje var. İkinci başlığımız sosyal projeler alanında. Uyanık kütüphaneler... 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öğrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphane olacak. Öğrencinin yoğun olduğu yerlerde bu projeleri hazırladık. 3Ç diye tarif ediyorlar 'çay, çorba, çamaşır'... Okul bölgelerinde girişlerde çocuklara kupa içerisinde çorba içebilecekleri imkan. Çamaşırını teslim edip okuldan çıkınca tertemiz alıp götürebileceği bir ortam.

 

 

 

"ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Üçüncü bölümümüz çevre alanında. Çevre bizim için önemli. Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Sonradan değerli Cumhurbaşkanı'mızın eşleri Emine Hanımefendi bu projeyi sevdi himayesine aldı bütün Türkiye'ye yaygınlaştırma emri verdi. Bir taraftan doğayı kirletmeden ekonomiye döngü olarak bunu geri kazanabiliriz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çöp kamyonları uğramıyor.

SAHİPSİZ HAYVANLAR

Bir başka konu sahipsiz dışarıdaki hayvanlarla ilgili. Bunlara barınaklar yapabiliriz ama adeta hayvan hapishanesi haline dönüştürmemek lazım. Çocuk şehri projeleri... Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100'den fazla etkinlik var. 2019 baharında başlarız 1 sene sürmeden de bitiririz diye düşünüyorum. Bütün mahallelerde etüt merkezleri kreşler ve çocuk oyun evlerinin yapılması. 

13 ADET MİLLET PARKI

Beşinci bölüm yeşille ilgili. Tam 13 adet Millet Parkı yapılmasını planladık. 3 tanesi zaten bakanlık döneminde bildiğimiz yerler ama 10 tanesi yeni başlayacağımız yerler. Millet kıraathaneleri de yer alıyor.

Ankara için de özel bir durum daha var o da askeri alanların Ankara dışına taşınması boşalan kamu binalarının yerlerinin ne olacağı hususu. Sayın Cumhurbaşkanı çok acil bir durum olmadıkça tamamının yeşil alan olacağı sözünü verdi. Cebeci Stadı da Millet Bahçesi olarak hizmet edecek. Hayvanat bahçesi hazırladık yeri de hazır.

AKILLI ŞEHİR PROJELERİ

Yerel kalkınma projelerine önem veriyoruz. Ankara Fuar Alanı kısa sürede tamamlanacak. Akıllı şehir projeleri... Her şey akıllı elektronik olmaya başladı. Zamanımız değişim çağı. Akıllı şehir vadisi yapıyoruz. Ulaşımdan çevreye enerjiden altyapıya kadar her işin akıllı olarak çözümlendiği bir ortamdan bahsediyorum. 

Spor projeleri hususunda 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi. Ankara 55 bin kişilik muhteşem bir stat ve komplekslerine kavuşmuş oluyor. Spor Bakanlığı mı yapar biz mi yaparız bu konu çok önemli değil. 1-2 ay içerisinde bunun temeli atılıyor.

KIZILAY'DAN HAVAALANINA KESİNTİSİZ HAT

Ulaşım projeleri... Kızılay'dan havaalanına kadar kesintisiz hat yapılacak. Bizim ulaşım hattında kullandığımız ana aksların kesintisiz olması hususu. İki yerde yine ışık var. Samsun Eskişehir Konya İstanbul istikametinde yapılacak alt geçit üst geçitler var.

Park et devam et projesi. Bütün dünyada insanlar yolları genişleterek trafikleri rahatlatmıyorlar. Toplu taşımayı özendiriyorlar lüks konforlu hale getiriyorlar. Metro duraklarının tamamında araçlarımıza otopark yeri sağlamamız lazım. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum