Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü’ Paneline Davet

Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü’ Paneline Davet

İlçe Kültür Komisyonu tarafından ‘Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü’ isimli panel düzenlenecek.

İlçe Kültür Komisyonu tarafından ‘Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü’ isimli panel düzenlenecek.

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından oluşturulan İlçe Kültür Komisyonu, kültürel faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

İlçe Kültür Komisyonu Başkanı ve Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, komisyon olarak ‘Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü’ konulu panelin, 7 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.  

Komisyon olarak toplumsal olaylara ve kültürel faaliyetlere daha çok ağırlık verdiklerini vurgulayan Acıelma, panel ile ilgili şu bilgileri verdi:

’’Panelimizde bugünümüzü ve geleceğimizi ilgilendiren ‘Medeniyet Krizi ve Türkiye’nin Kurucu Rolü konusu masaya yatırılacak. Panel yöneticiliğini Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Kılıç’ın yapacağı panelde, İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kayıtlar, Kitap Dergisi, Girişim, İslam, Kadın ve Aile gibi dergiler ile Zaman ve Milli Gazete gibi günlük gazetelerde çeşitli yazı, röportaj ve çevirileri yayınlanan halen Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmakta olan Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan, 2004 yılında Kanada Toronto Üniversitesi, 2009 yılında ABD Houston Üniversitesi’nde çalışmalarda bulunan, 6 adet yayınlanmış eseri bulunan ve 50’nin üzerinde makale ve tebliği olan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile Siyaset, Din, Kürt sorunu, Orta doğu sorunu başta olmak üzere dış politika konularında yoğunlaşan, İmza Dergisi başta olmak üzere özellikle 1990’lı yıllarında Alevi – Bektaşilik, Nakşibendilik ve Balkanlarla ilgili bir hayli makale ve tercümeleri yayınlayan Yeni Şafak Gazetesi Yazarlarından Müfit Yüksel konuşmacı olarak katılacaklar.’’   

Acıelma, tüm ilçe halkını dış ve iç meselelerin konuşulup tartışılacağı ve çözüm yolları konusunda sonuçların ortaya konulacağı panele davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum