''Medeniyet Krizi ve Türkiye'nin Kurucu Rolü'' paneli yapıldı

''Medeniyet Krizi ve Türkiye'nin Kurucu Rolü'' paneli yapıldı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, ''Medeniyet Krizi ve Türkiye'nin Kurucu Rolü'' konulu panel düzenlendi.Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,...

ANKARA (AA)  - Çubuk ilçesinde, ''Medeniyet Krizi ve Türkiye 'nin Kurucu Rolü'' konulu panel düzenlendi.
Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu tarafından oluşturulan İlçe Kültür Komisyonu, kültürel faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.
Bu kapsamda Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Yusuf Kaplan ve Müfit Yüksel ile Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü katıldı. 
Panelin açılış konuşmasını yapan Emrullah Kılıç, kültürel faaliyetleri düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan'a teşekkür etti.
Yusuf Kaplan ise Avrupalıların 400 yıl içerisinde dünyayı tamamen talan ettiğini belirterek, ''Bütün kültürlerin kökünü kazıdılar. Bütün kıtaları yağmaladılar. Bütün medeniyetleri tarihten sildiler. Ondan sonra da insan haklarından, demokrasiden ve özgürlüklerden bahsediyorlar'' dedi.
Osmanlının her yönü ile insanlığın geleceği olduğunu, son iki yüzyılda yaşanan olayların Osmanlı modeliyle aşılabileceğini ifade eden Kaplan, ''Bu kriz, kaos, farklı dinlerle nasıl yaşanabileceğinin meselesidir. Batılılar farklı kültürlerle, medeniyetlerle bir arada yaşayamadıkları için, böyle bir tecrübeye sahip olmadıkları için, Batı uygarlığı sadece kan, gözyaşı, savaş ve işgaller armağan ediyor insanlığa. Biz, tarihin hiçbir döneminde böyle bir şey yapmadık. Osmanlı medeniyeti bütün medeniyetlerin üzerine oturmuştur. Bu medeniyetlerin hepsinden yararlanmıştır. Bin senedir tarihin akışını biz belirledik. Tarihin akışını belirleyen iki aktör vardır. Bir Cermenler, ikincisi de biziz. Bin yıldırı Cermenler sadece Avrupa tarihini yapıyor, bin yıldır biz Asya'nın, Avrupa'nın ve Afrika'nın tarihini yapıyoruz'' diye konuştu.
Müfit Yüksel ise tarihte Türkler ile Kürtlerin nasıl ittifaklar kurduğunu ve bunların bugüne kadar nasıl devam ettiğini aktararak, Türk-Kürt meselelerinin nasıl ve kimler tarafından çıkarıldığından söz etti.
Paneli, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Mille Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK  Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelam, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, AK Parti Ankara 2'nci bölge milletvekili aday adayı Şakir Arıkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar izledi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/cubukta_medeniyet_krizi_ve_turkiyenin_kurucu_rolu_paneli-1308639

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum