MEB’DEN GÜVENLİK VE TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI...

MEB’DEN GÜVENLİK VE TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İŞKUR aracılığı ile okullarda görevlendirmek üzere güvenlik ve temizlik görevlisi alımı yapmak için müracaatlar almaya başladı.

  Şuayip YAMAN

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında yapılacak alımlara ait başvurular (müracaatlar) İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

 

Bu proje; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullar ve çevresinin daha güvenli ve temiz olması için yapılan bir protokolü kapsıyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bilindiği üzere çok sayıda personel istihdam etmektedir. 

 

Okullarda da büyüklüğe göre temizlik görevlileri ve güvenlik görevlileri bulunmakta olup hizmetlerin artması ve öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim alabilmesi için yeni personel alımları yapılmaktadır.

 

MEB Temizlik Görevlisi Alımı...

 

MEB bünyesindeki okullarda çalışacak "MEB bakım onarım ve temizlik" personeli alımı için başvurular alınmaya başladı.  Söz konusu "MEB bakım onarım ve temizlik" personeli ilanına başvuru yapmak için İŞKUR tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor.

MEB Güvenlik Görevlisi Alımı

 

MEB bünyesindeki okullarda çalışacak "MEB Güvenlik" personeli alımı için başvurular başladı. Söz konusu "MEB Güvenlik" personeli ilanına başvuru yapmak için İŞKUR tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor.

Müracaatlar için başvuru şartları;

  • Adayların 18 yaşından gün almış ve 45 yaşını doldurmamış,
  • Herhangi bir şekilde emekli maaşı almıyor olması,
  • Öğrenim olarak ortaöğretim ön lisans veya lisans mezunları olması gerekmektedir.

İlçe merkezinden; MEB Temizlik Görevlisi için 321, MEB Güvenlik Görevlisi alımı için ise 35 başvuru olup, yapılacak mülakatlar sonrası 70 kişi temizlik, 20 kişi de güvenlik görevlisi olarak işe alınacak ve okullarda göreve başlayacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan müracaatlar öncesi yaptığı açıklamada , “Hepiniz eşitsiniz, hepiniz kardeşimsiniz, hepiniz Çubuklusunuz. Gönül isterdi ki, hepinizi işe almak isterdik. Ama kadro kısıtlı. İçinizden 70 kişi temizlik görevlisi, 20 kişi de güvenlik görevlisi olarak alınacak. Mülakatı yapacak arkadaşlarımız bu konuda adaletli ve titiz bir çalışma yapacaklar. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”   

İŞKUR Yetkilisi Melek Akçimen başvuralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Evinize 4.812 liralık bir ekonomik girdi varsa müracaat bulunamazsınız. (Bu miktara emekli maaşı dâhil değil.

Sayıştay konuyla ilgili olarak bir ay içerisinde inceleme ve denetleme yapıyor.

8 ay olarak açılacak programa temizlik personeli olarak 70, güvenlik elemanı olarak 20 kişi alınacak.

İşe başlayan personel mazeretsiz 15 gün devamsızlık yaparsa sistem o elemanı isten atar.

Okulların Temizlik Onarım Bakımı (TBO) için görevlendirilecek elemanların yapacağı iş okulların temizliğidir.  Bu elemanlar öğrenciler derse girince temizliğe başlayacak. Öğrencilerin dersten çıktığında her yer tertemiz olması gerekiyor.  Bu elemanlar mazeretsiz bir gün dahi işe gitmezse okul yönetimi tarafından işlem başlatılacak.

Sadece; çalışırken SGK’lı bir iş bulursanız veya Çubuk’tan başka bir adrese taşınırsanız mazeretiniz geçerli sayılacaktır.

İşten atıldığınızda 2 yıl süre İŞKUR kapsamında herhangi bir kursa katılamazsınız.

 Bu şartlar güvenlik elemanları için de geçerlidir.

Fakat “Güvenlik Kimlik Kartı” olmayanlara iş verilmeyecek.

 

Müracaatlarda alt sınır olan 18 yaşını doldurmanız gerekiyor. Üst sınır 45.

 

İŞKUR olarak dezavantajlı gruplara öncelik veriyoruz.dedi

 

Mülakatların adaletli ve titiz bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Akçimen, “Mülakatlarda eş durumları, şehit ve gazi yakını olup olmadıkları, ailenin gelir durumu, çocuk sayısı ve engelli olup olmadıkları gibi sorular soruyoruz.

 

Aynı evden iki kişinin de bu tür programlarda çalışıp çalışmamasına bakıyoruz. Evlerinin kira olup olmadığı gibi kriterleri göz önünde bulunduruyoruz.

 

Mülakat komisyonu 5 kişiden oluşuyor...

Kazananların listesi salı günü (02.10.2018) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek, çarşamba günü (03.10.2018) ise kurum girişindeki ilan panosuna asılacak.

dscn2101-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.