MEB'de Atamalara İkinci İptal

MEB'de Atamalara İkinci İptal

Yaklaşık iki ay önceki iptallerden sonra şimdi de Milli Eğitim de yeni iptaller geldi.


13 Nisan 2007 gün ve 26492 sayılı Resmi Gazete"de Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği yayımlanmış; yönetmeliğin atamaya ilişkin hükümlerinin iptali için bazı sendikalar tarafından dava açılmış, açılan davalar neticesinde Danıştay kararı gereği birçok okul müdürü ve müdür yardımcısının ataması geçtiğimiz aylarda iptal edilmişti.

Yukarı da bahsedilen iptallerden yaklaşık iki ay sonra yönetici atamalarının yeniden iptal edilmesi Milli Eğitim camiasında sıkıntıya neden oldu.

Bilindiği üzere, 11.01.2004 gün ve 25343 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde 04.03.2006 gün ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair yönetmelik ile çok önemli değişiklikler yapılmıştı.

Yapılan bu değişikliklere göre atanan yöneticilerin atamalarının iptal edilmesi için Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen sendikaları dava açmıştı.

Danıştay 2. Dairesi, 04.03.2006 tarihinden itibaren yapılan tüm yönetici atamalarını yine iptal etmiş, atama işlemlerinin geri alınması gerektiğine karar vermiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu mahkeme kararının kendisine tebliği üzerine 14.11.2007 gün ve 2007/84 sayılı genelgeyi yayımlamıştır.
Bu genelge gereği olarak ilçemizde Yavuz Selim İ.Ö.O, Çubuk Halk Eğitim Merkezi, Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi gibi okullarda birçok yönetici görevinden alınmış, yönetici atamaları ile ilgili zaten var olan karmaşa iyice artmıştır.

Eğitim camiasından görüşlerine başvurduğumuz kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı"nın, mahkemeler tarafından iptal edilen bu soruna bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.
Ayrıca daha önceki dönemlerde aynı yönetmeliklerle atanan idareci atamaları için mahkemeye başvurmayan sendikaların bu dönemde sürekli iptal ettirme gerekçesiyle mahkemeye başvurmasının düşündürücü olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum