"Mavi Gök Yeşil Yaprak"Afiş Yarışması Yapıldı

"Mavi Gök Yeşil Yaprak"Afiş Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta okullarda "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesi afiş yarışması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uygulamaya koyduğu ve Çubuk'taki okullarda öğrenciler arasında gerçekleştirilen "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesinin afiş yarışmasında dereceye giren afişler okullarda sergileniyor.

Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda koridorda sergilenen afişler okula gelen velilerin ve öğrencilerin beğenisine sunuluyor. Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Tülay Zengin, projesi ile öğrencilere çevre bilinci aşılanmasının amaçlandığını vurgulayarak, "Ekim 2009'da başlayan 'Mavi Gök Yeşil Yaprak' projesi öğrenciler arasında çevre bilincinin geliştirilmesini kapsamaktadır. Bu bilinci alan çocuklarımız doğal çevrenin korunması konusunda da daha duyarlı olacaklardır. Ayrıca araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır" dedi

Öğrencileri arasında "Mavi Gök Yeşil Yaprak" projesine katılımın çok yoğun olduğunu ve sorumlu öğretmenlerden Seda Dinç ile Didem Kılıç'ın dereceye girenlerin seçimi konusunda epey zorlandıklarını kaydeden Zengin, ilk üçe Gamze Şahin, Nazlıcan İrem Tintaş ve Zülal Yiğiner'in girdiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.