Matematik Korkusunu Oyunla Yeniyorlar

Matematik Korkusunu Oyunla Yeniyorlar

Çubuk'ta özel bir etüt merkezi tarafından başlatılan proje sayesinde öğrenciler matematik korkusunu oyunla yeniyor.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğretmenlerinden Özlem Barlas Tekin tarafından, çeşitli oyunlar sayesinde öğrencilerde sağlıklı zeka gelişimi, yaratıcılık gelişimi, üç boyutlu düşünme yeteneği, analitik düşünme yeteneği kazandırılmasının yanı sıra matematiği sevmeleri ve ilgilerinin artırılması amacıyla başlatılan 'Aklımı Oynatacağım' adlı proje, ilçedeki bir etüt merkezine de örnek oldu.

Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Tunay Nazlıay Şerbetçi, yaptığı açıklamada, geliştirdikleri projeyi etüt merkezlerinde uygulamaya başladıklarını söyledi.

Proje sayesinde öğrencilerin hem matematik korkusunu yenmeyi başardıklarını hem öğrencilerin ders notlarını yükselttiklerini hem de ailelerle öğrencileri kaynaştırdıklarını belirten Şerbetçi, şöyle konuştu:

'Özlem Barlas Tekin'in projesini biraz daha geliştirerek velilerimizi de işin içine kattık. İnanılmaz derecede eğlenceli ve keyifli hale geldi. Seçtiğimiz bütün oyunlar zeka geliştirici ve stratejik oyunlar. Öğrencilerimizin matematiksel zekasında hızlanmayı gördük. Hızlı düşünme ve çok daha pratik bir zeka ile cevap vermelerine şahit olduk. Bizi yavaş yavaş başarıya götürdüğünü hisseder duruma geldik. Biz bu projeyi ailelere sunduğumuzda, onlar da oyun sayesinde çocuklarıyla ne kadar kaliteli vakit geçirebileceklerini ve çocuklarına daha verimli olabileceklerini farkettiler. Bu oyunlar ailelerin ve çocukların ilişkilerini birleştirici bir hale geldi. Pratik zeka geliştirici oyun olduğu için çocukların matematikteki o korkuları kendiliğinden kalktı.'

Velilerden Özlem Karaağaç ise çocuklarıyla zeka oyunu oynadıklarını ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Karaağaç, 'Aynı zamanda çocuklarımız matematik korkusunu da büyük oranla yenmiş olduk. Bu sayede biz de bu oyuna dahil olmuş olduk.' dedi.

Çocuğundaki matematik korkusunu yenmek için etüt merkezine gönderdiğini anlatan velilerden Eda Önal, proje sayesinde çocuğunun matematik korkusunu büyük ölçüde yenmeyi başardığını söyledi. Önal, 'Gayet güzel ve zevkli bir oyun. Bu oyuna ben de diğer veliler gibi dahil oldum.' diye konuştu.

Öğrencilerden Bilal Karakoç ise oyun sayesinde matematiğinin geliştiğini ve notlarının düzeldiğini söyledi. Ebubekir Karakaya da oyun ile matematiğinin geliştiğini ve daha kaliteli zaman geçirdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.