Mantar çiftliğine sahte rakı baskını

Mantar çiftliğine sahte rakı baskını

Çubuk’ta sahte rakı üretildiği ihbarı alan Jandarma mantar çiftliğine operasyon düzenledi. 120 litre sahte rakı ve malzemelere el konuldu.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çubuk'ta bir mantar üretim çiftliğine düzenledikleri operasyonda, 120 litre sahte rakı ile tonlarca malzeme ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı. 

Zanlı uzun süre takip edildi 

Çubuk'ta, sahte rakı üretildiği yönünde bilgilere ulaşan jandarma ekipleri, yapılan çalışmalar sonucu Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiği belirlenen Sincan nüfusuna kayıtlı 42 yaşındaki Zeyti Ş'yi izlemeye aldı. Şüphelinin, Sünlü Mahallesi'nde bulunan mantar üretim çiftliğinde bir kulübeyi özel imalathaneye çevirerek sahte rakı ürettiğinin belirlenmesi üzerine, jandarma ekipleri adli makamlardan karar alarak, operasyon düzenledi. 

Mahkemece tutuklandı 

Kulübede yapılan aramada, 120 litre sahte rakının yanısıra Zeyti Ş"nin üretim sırasında kullandığı varillere doldurulmuş fermante edilen 2 bin 120 kilogram üzüm, 10 kilogram anason tohumu, bir adet damıtma kazanı ve soğutma haznesi ile 11 adet sanayi tipi tüp ile ısıtma için kullanılan ocak ele geçirildi. İmalatı tek başına yaptığı belirlenen Zeyti Ş, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Zeyti Ş, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum