"Mangala" Oyunu Çubuk’ta Tanıtıldı

"Mangala" Oyunu Çubuk’ta Tanıtıldı

Türki cumhuriyetlerde yaygın olan zeka ve strateji oyunu "Mangala" Çubuk'ta tanıtıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, Bekir Yılmaz İlkokul’unda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ilçeyi Türk zeka ve strateji oyunu Mangala’nın merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.  

Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan’da Mangala oyunun federasyon düzeyinde temsil edildiğini ve turnuvalar düzenlendiğini hatırlatan Metin, Türkiye’de federasyon olmadığını hatırlatarak, "Belediyemizin ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün destekleriyle, Türkiye’de ilk defa Mangala’nın federasyonunu ilçemizde kuracağız. Böylelikle Türki Cumhuriyetleri ile daha kolay bağlantılar kurabileceğiz. Karşılıklı müsabakalar ve turnuvalar yapılacak" diye konuştu.

Mangala sınıfı antrenörü Hacer Mehtap Metin de mangalanın hem beyin fırtınası yapmayı hem çoğul düşünebilmeyi hem de strateji geliştirmeye öğrettiğini kaydederek, "Mangala oyunu satranca alternatif bir zeka sporu. Oyun tahtası üzerinde karşılıklı 6'şar olmak üzere 12 küçük kuyu ve her oyuncunun taşlarını toplayacağı birer büyük hazine bulunuyor ve 48 taş ile 5 set oynanıyor" bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından pilot okul seçilen Bekir Yılmaz İlkokulu’nda Mangala sınıfının açılışı yapıldı.  

Toplantıya, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 
Kaynak: Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.