Maltepe Pazarı Yeni Mekanında

Maltepe Pazarı Yeni Mekanında

Başkentte, yıllarca her çeşit ürünün ucuza bulunabildiği Maltepe Pazarı, elektronik ürünlerden cep telefonlarına, giyimden parfümeriye ve hediyelik eşyaya kadar binlerce ürünün satışa sunulduğu Maltepe Havagazı Fabrikası alanındaki yeni yerinde Ankaralıla




Maltepe Pazarı Seyyar Satıcılar Dayanışma ve İşletme Kooperatifi Yetkilisi Mustafa Karabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Maltepe Pazarı’nın kapatılması nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini, ancak Maltepe Havagazı Fabrikası alanında yeniden yer verilmesi sayesinde sıkıntıları aştığını belirtti.

Modern şartlara uygun olarak inşa edilen yeni Maltepe Pazarı’nın 8 Temmuz tarihinde yeniden Ankaralılarla buluştuğunu anımsatan Karabıyık, Maltepe Pazarı’na alışverişe gelenlerin eskisinden farklı bir Maltepe Pazarı’yla karşılaştıklarını söyledi.

Maltepe Pazarı’nda, 400 modern dükkanla birlikte artık çocuk parkı, çocuk emzirme odası, kafeterya ve otoparkın da yer aldığına işaret eden Karabıyık, pazarda artık CD ile keyif verici tütün ve mamulleri ile kanunen yasaklanmış markasız ürünlerin satılmadığını vurguladı. Karabıyık, bu ürünlerin dışında kalan patentli, markalı ve lisanslı ürünlerin satılmasına özen gösterdiklerine dikkati çekerek, pazara gelenlerin elektronik eşyalardan cep telefonlarına, parfümeriden giyim eşyalarına kadar "A’dan Z’ye" binlerce ürünü kolaylıkla bulabileceklerini ifade etti.

Karabıyık, güvenli alışveriş sağlanmasına da önem verdiklerini, pazarın üniformalı ve sivil özel güvenlik elemanlarıyla korunduğunu bildirdi.


YENİ PAZAR YERİ VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ KAZANIYOR

Maltepe Pazarı’nın uzun süre kapalı kalmasının sürekli müşteri kitlesinin dağılmasına neden olduğunu dile getiren Karabıyık, "Ülkedeki genel ekonomik koşullar nedeniyle pazar henüz istenilen ekonomik düzeyi yakalamadı, ancak Eylül ayından itibaren pazarın ticari açıdan hareketli günlerine tekrar kavuşacağını düşünüyorum" dedi.

Karabıyık, Ankaralıların ilgisiyle Maltepe Pazarı’nın yeniden Ankara’nın cazibe alışveriş merkezlerinden biri olacağını belirterek, pazara gelen vatandaşların da karşılaştıkları bol ürün çeşidi ve modern ortam dolayısıyla "şaşkınlığını gizleyemediklerini" kaydetti.

Maltepe Pazarı müşterisi Özgür Uğurlu da yıllardır pazardan alışveriş yaptığını, ancak yeni yerinin eskisinden daha güzel olduğunu söyledi.

Maltepe Pazarı’nın bir pazar yerinden çok modern bir alışveriş merkezine benzediğini ifade eden Uğurlu, ürünlerin ucuz olmasından da memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.