Mahallede Hırsız Var

Mahallede Hırsız Var

Emniyet Müdürlüğü, tatile çıkan vatandaşları geride yalnız bıraktıkları evlerinde olası hırsızlık olaylarına karşı nasıl önlem alacakları konusunda uyardı.

Sıcakların iyice arttığı bugünlerde; vatandaşı evime hırsız girecek mi korkusu başladı. Son bir ayda Çubuk"ta hırsızlık olaylarının sıklaşması, kapıların bayan hırsılar tarafında açılmaya çalışılması vatandaşı şüphelendiriyor. Emniyet güçleri güvenliği tam sağlasa bile vatandaş korkmadan edemiyor.

Emniyet ise hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getiriyor. Önlemlerden bazıları

-Komşular postayı alsın

Hırsızların evin boş olduğunu anlamaması için basit fakat caydırıcı önlemler alınabileceğini belirten yetkililer, şu uyarılarda bulundular:
“Özellikle yaz aylarında tatile çıkan veya herhangi bir nedenle evlerinden geçici olarak ayrılan vatandaşlarımız, evlerinin güvenliği için komşularına gidecekleri yeri ve telefon numaralarını vermeliler, herhangi bir olumsuzluk halinde komşuları ile irtibata geçebilmeliler. Komşuları tarafından posta kutularının alımı sağlanmalı.

-Değerli eşya bırakmayın

Herhangi bir şahıs tarafından komşularına nerede oldukları sorulduğunda kesinlikle komşu tarafından dönecekleri tarih konusunda yabancı şahıslara, akrabası olduğunu söylese bile bilgi verilmemeli. Balkon kapılarının ve pencerelerin kapalı tutulması, zorlamayla açılmayacak şekilde tedbirler alınması, özellikle zemin kat ve çıkılması kolay olan dairelere girişleri engelleyici tedbirler alınması gerekmektedir. Uzun süreli ayrılıklarda evlerde değerli eşyalar bırakılmamalı.

-Kapı ve pencere açmayın

Evdeki değerli eşyaların yatak odalarından ziyade akla gelmeyecek odalarda ve diğer bölümlerde muhafaza edilmesi daha uygun olur. Sıcakların başlamasından dolayı gece dairelerin pencere ve balkon kapıları bırakılarak yatılması da son derece sakıncalı. Hangi katta olursa olsun pencere ve kapıların açık olması güvenli değildir. Dairelerin pvc ve sağlam ahşap olmayan pencere ve kapıları tornavida veya benzer cisimler ile açılmasını
engelleyici tedbirler alınmalıdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum