Tayfun Aydoğan

Tayfun Aydoğan

Lütfen...

Spor ve Futbol adına zaman geçtikçe çıkmaza giren yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir ilçe Çubuk...Ülkemizde tanınma yer edinme fark edilme sağlıklı ve başarılı nesil yetiştirme çabalarına giren belediyeler bir çok önemli hizmet yapmakla beraber spor adına (özellikle futbol)tesisleşme alanında  önemli atılımlar yapmaktadır.Çok uzaklara gitmeden tesisleşme konusunda Ankara ilçelerine bir göz atalım.

Yenimahalle Hasan Doğan Spor Tesisleri (ana branş sporların yapılması için her türlü imkan mevcut) Pursaklar stadyumu ve spor salonu (modern ve tüm branşlara açık-Futbol ve voleybol branşlarında profesyonel takımları var) Akyurt Şehir Stadı (5 yıl önce hizmete açıldı futbol BAL LİGİNDE Takımları var) Kalecik Şehir Stadı ve spor salonu  (yenilenen çim zeminli stadları 
var) ve Mamak ilçesi yeni bir spor kompleksi yapıyor  salonu ve stadı binlerce seyirci alabilecek kapasitede. kompleksin içersinde her türlü branş için imkanlar mevcut.
Bu tur hızmetleri cogaltabiliriz hemde fazlasıyla semt saha ve salonlarını soylemeye gerek yok.
 
İlçemizde ise stadyum ve spor salonu mevcut. 10.000 kişilik nüfusa göre yapılan stadyum yanlış bakım yanlış yenileme çalışmaları sonucu  hasadı gerçekleşmiş patates tarlası yada harman yerine dönmüş.Tribünler çökme tehlikesi ile karşı karşıya.Etrafında cezaevi duvarlarını andıran garip bir beton duvar insanların içini ürpertiyor.Spor salonununda farkı yok.Temizlik alanları  ve soyunma odaları harabeye dönmek üzere.
 
100.000'i aşmış nüfus ve metropol ilçe (yunancadan dilimize girmiş .İç içe geçmiş büyük kentlerden ve banliyölerden oluşan, çevreye ve ülkeye göre kültür ve ekonomi yönünden en gelişmiş olan merkez şehir  ! )  konumuyla maalesef Ankara'da tesisleşme konusunda çok gerilerdeyiz.
 
Bu olumsuzluklara rağmen ilçemizde bulunan spor gönüllülerinin çabalarıyla faaliyetlerini sürdüren 2 tane spor kulübü var.
 
Lütfen...
İlçemiz insanları için ilçemizin vizyonu için tesisleşme yolunda yetkililerden atılımlar bekliyoruz...İlçemiz insanları sağlıksız ve eskimiş tesislerde spor yapmayı hak etmiyor.
 
Çubuk' başarılı futbol günleri sizinle olsun.
 

Bu yazı toplam 9690 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum